«Πεντάσφαιρος» Παναθηναϊκός, δικαιούται το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! (vids)

«Πεντάσφαιρος» Παναθηναϊκός, δικαιούται το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με 5η νίκη σε 6 αγώνες πλέι οφ διαλύοντας τη Λαμία στο ΔΑΚ με 5-0. Δύο γκολ, δύο ασίστ ο Μπακασέτας, δύο γκολ ο Ιωαννίδης, ένα ο Βέρμπιτς. Αποχώρησε στο 20′ ο Μπερνάρ λόγω ενοχλήσεων.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στον Παναθηναϊκό στο 4′ όταν από γύρισμα του Ιωαννίδη ο Μπακασέτας έπιασε σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Κοσέλεφ βρήκε την απάντηση. Στο 9′ ο Τσιλούλης επιχείρησε να εκτελέσει από εξαιρετικά δύσκολη θέση στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο ίδιος παίκτης επιχείρησε ένα βολέ δίχως επιτυχία.

Ο Μπερνάρ αποχώρησε από το γήπεδο στα 20′ παιχνιδιού, λόγω προβλήματος στον δικέφαλο και στη θέση του πέρασε ο Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος αμέσως μετά την είσοδό του άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, έπειτα από τρομερή ενέργεια του Ιωαννίδη και διαγώνια εκτέλεση του Λημνιού στο δοκάρι. Ακίνδυνη κεφαλιά του Ακαϊντίν πέρασε άουτ.

Παρατεταμένο τράβηγμα και πτώση του Γέντβαι στην περιοχή της Λαμίας δεν συγκίνησε Ευαγγέλου και VAR. Ο Ιωαννίδης βγήκε σε πλάγιο τετ α τετ με τον Κοσέλεφ δίχως να βρει εστία. Ο Τζανδάρης έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Έλληνα φορ και παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Από αδιανόητη ενέργεια του Ιωαννίδη ο Μπακασέτας «εκτέλεσε» τον γκολκίπερ της Λαμίας για ένα ιδανικό κλείσιμο στο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό (0-2).

Τεχνικό σουτ από τον Βέρμπιτς στο 51′ πήρε αρκετό ύψος και δεν ανησύχησε τον Κοσέλεφ. Από το 54′ μέχρι το 60′ ο Παναθηναϊκός με το δίδυμο φωτιά Μπακασέτα-Ιωαννίδη και τον εκπληκτικό Βέρμπιτς εκτόξευσε τη διαφορά στο 5-0!

Ο Ιωαννίδης από κόρνερ του αρχηγού της Εθνικής σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 3-0. Από τρομερή ενέργεια του Βέρμπιτς που πέρασε τρεις παίκτες, ο Λημνιός δεν κατάφερε να σκοράρει, στην επαναφορά της μπάλας ο Μπακασέτας «κεραυνοβόλησε» όπως και στο πρώτο μέρος. Ο Ιωαννίδης διπλασίασε τα τέρματά του με σεντερφορίσια εκτέλεση.

Χουανκάρ, Ακαϊντίν και Μπακασέτας αποχώρησαν για να πάρουν τη θέση των Μαντσίνι, Βιλένα και Μλαντένοβιτς. Γλυκό τελείωμα από τον Μαντσίνο έτυχε ανταπόκρισης από τον Κοσέλεφ.

Στο 71′ ο Σπόραρ αντικατέστησε τον Ιωαννίδη. Επικίνδυνο γύρισμα από τον Λημνιό εξουδετέρωσε ο Κοσέλεφ. Η Λαμία άγγιξε το γκολ της τιμής στο 82′, ο Τσιλούλης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν έκανε την πιο εντυπωσιακή απόκρουση του αγώνα. Ο Ρώσος τερματοφύλακας κράτησε το «μηδέν» μέχρι το τέλος.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες, Σλίβκα, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μάλτσι, Λέικ

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Λημνιός, Μπακασέτας, Ιωαννίδη

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News