Παναθηναϊκός: Βόμβα με τον τελικό - Αλλάζει ημερομηνία

Ενδεκάδες Άρης-Παναθηναϊκός: Πώς θα παίξουν οι δυο ομάδες

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε για τα ημιτελικά του Conference League δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο στο πρωτάθλημα της Superleague όσο και στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Πιο συγκεκριμένα, ο εξ αναβολής αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού δεν μπορεί να διεξαχθεί την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη) όπως είχε οριστεί, ούτε φυσικά να διεξαχθεί και η 9η αγωνιστική των πλέι οφ στις 8 Μαΐου, Τετάρτη του Πάσχα, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ καθώς οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα.

Σε ό,τι αφορά το εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας από την 5η αγωνιστική, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, οδεύει για την Κυριακή 12 Μαΐου, ενώ η 9η αγωνιστική που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 8/5, πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 15 Μαΐου.

Αυτομάτως η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος δηλαδή η διεξαγωγή της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 19 Μαΐου, μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Φυσικά όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson που είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν αναπόφευκτα σε αναβολή και εκείνου του αγώνα, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, πηγαίνοντάς τον πιθανότατα μία εβδομάδα αργότερα, στις 25 Μαΐου.

Σε αυτό το σημείο πάντως θα πρέπει να μπει κι ένας αστερίσκος, για την πιθανότητα να διεξαχθεί ο τελικός μία ή δύο ημέρες νωρίτερα.

Τέλος θα πρέπει να βάλουμε και μία ακόμη παράμετρο, που αφορά στο Final-4 της Euroleague στο Βερολίνο το τριήμερο 24-26 Μαΐου. Εκεί όπου είναι αρκετά πιθανό να δώσει το “παρών” και ο Παναθηναϊκός.

Σε περίπτωση που ο τελικός του Κυπέλλου διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών -σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα- το… κακό θα είναι μικρό. Διαφορετικά όμως θα προκύψει κι εκεί πρόβλημα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News