Παναθηναϊκός: Υπομονή και επιμονή στο πλάνο...

Ο Παναθηναϊκός επί Τερίμ είναι πιο επιθετικός απ΄ ότι ήταν επί Ιβάν. Κάποια στιγμή νόμιζες επί Σέρβου ότι πάσες, γίνονταν για να γίνουν, δίχως να δείχνουν κάποια επιθετική πρόθεση.

Τερίμ: "Αυτό μου άρεσε εκτός από το σκορ" - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Υπήρχαν ματς στα οποία ο πρώην κόουτς ζητούσε μία υπερβολική υπομονή στην ανάπτυξη που όμως ξεκούρεζε την αντίπαλη άμυνα, καθώς η μπάλα δεν έμπαινε ανάμεσα στις γραμμές.

Η μεγάλη διαφορά με τον Τούρκο είναι ότι υπάρχουν εντολές για πολύ τροφοδότηση των προωθημένων, που είναι ποδοσφαιριστές που κινούνται στο χώρο, σε σημεία κλειδιά για να δημιουργηθεί προϋπόθεση απειλής. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει ένταση, τρεξίματα.

Ο Ιβάν έμοιαζε σαν να ζητούσε πρωτίστως την υπομονή, μία υπομονή που δεν μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα.

Γιατί και από την πάστα ποδοσφαιριστών με περιορισμένη τεχνική κατάρτιση (σαν τον Κουρμπέλη, τον Τσοκάι) δεν ήταν κι εύκολο να γυρνάνε συνέχεια μπάλα χωρίς να κάνουν λάθη.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποιούσε τον Κουρμπέλη ως…επιθετικό χαφ, απόφαση που δεν θα είχε πάρει ποτέ ο Τερίμ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr