Όταν η Λεωφόρος υποδέχτηκε τους Rolling Stones

Όταν η Λεωφόρος υποδέχτηκε τους Rolling Stones

Σαν σήμερα, το 1967, εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στην επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ήταν ∆ευτέρα 17 Απριλίου 1967.

Από νωρίς το πρωί είχαν μαζευτεί στον αττικό ουρανό πυκνά μαύρα σύννεφα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει βροχή, κάτι που δεν άρεσε στους διοργανωτές της εταιρείας Μ+Μ που είχε φέρει το διάσημο συγκρότημα στην πρωτεύουσα για συναυλία.

Εκείνη την περίοδο η μπάντα μεσουρανούσε έχοντας κυκλοφορήσει επτά δίσκους με μεγάλη επιτυχία και αναμενόταν πως η νεολαία θα αγόραζε σχεδόν όλα τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί.

Το γήπεδο τελικώς ήταν μισογεμάτο, περίπου 12.000 άτομα, ωστόσο στις κερκίδες υπήρχε παλμός.

Το πρόγραμμα άνοιξε στις 20.15 γνωστά ελληνικά μουσικά σχήματα της εποχής, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν οι Idols, οι M.G.C. οι Loudogg και ο αείμνηστος Τάσος Παπασταμάτης με τον Δάκη.

Οταν ο Μικ Τζάγκερ ειδοποιήθηκε να βγει στη σκηνή το έκανε τρέχοντας στη σκηνή, πετώντας κόκκινα γαρύφαλλα στο πλήθος χωρίς να ξέρει ότι σε περίοδο έντονων πολιτικών διαμαχών στη χώρα μας το κόκκινο είχε συνεθεί με τους κομμουνιστές.

H αστυνομία μπερδεύοντας το τραγούδι “Satiscaction” με το… “θα σας σφάξω”, όρμησε προς το πλήθος, κάνοντας…χαμό! Η συναυλία μόλις έχει λήξει άδοξα.

Τα μέλη του συγκροτήματος φυγαδεύτηκαν στο ξενοδοχείο Hilton όπου διέμεναν και την επόμενη μέρα αναχώρησαν για Αγγλία από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News