Ατάκες Γκούμα για Παναθηναϊκό, Τερίμ, Γιοβάνοβιτς, Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν και όχι μόνο!

Γκούμας: "Κακώς έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό"

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, τον Παναθηναϊκό, τον Τερίμ, τον Γιοβάνοβιτς, τον Ντραγκόφσκι, τον Ακαϊντίν, αλλά και τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στο SoccerPlus:

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος. Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα;

Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει μια ομάδα που όποτε βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο για να πάρει το αποτέλεσμα, στο τέλος θα το πάρει.

Το είδαμε και με τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, όταν ξαφνικά βρέθηκε βαθμολογικά τέταρτος.

Το είδαμε και κόντρα στην ΑΕΚ όταν μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, πάλι ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη.

Όταν όμως είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί από εκεί που δεν το περιμένεις να χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Αυτό που χρειάζεται είναι να βρει μια σταθερότητα. Άρα την σταθερότητα που σε αρκετές περιπτώσεις.

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει, θεωρείς ως κλειδί για να κατακτήσει η ομάδα τους στόχους της;

Είναι σημαντικό το ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει και στους δυο εγχώριους στόχους.

Αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, γιατί λιγοστεύουν και τα παιχνίδια, δεν χωράνε άλλα λάθη. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι τελικοί.

Χρειάζεται συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, να δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις γιατί μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με όλες τις ομάδες να είναι μέσα στο κόλπο.

Τώρα που έχουμε δει ένα μεγαλύτερο δείγμα γραφής από τον Τερίμ, τι διαφορές βλέπεις ανάμεσα σε Τερίμ και Γιοβάνοβιτς;

Και ο Τερίμ και ο Γιοβάνοβιτς είναι δύο πολύ καλοί προπονητές.

Από κει και πέρα ο Τερίμ είναι πιο έντονος στις αντιδράσεις του, το Γιοβάνοβιτς πιο ήρεμος, χωρίς να σημαίνει ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο.

Σίγουρα ο Τερίμ είναι μια προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο και είναι στα συν το ότι έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και έχει πάρει τόσα πρωταθλήματα.

Μπορεί ο Τερίμ να ξέρει τον πρωταθλητισμό, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Όσο αφορά τον Γιοβάνοβιτς, εκτιμώ ότι δεν μπορεί να κριθεί για την φετινή χρονιά γιατί έφυγε στη μέση.

Όπως πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό που είχε ακουστεί, ότι δεν ήταν καλός στα ντέρμπι. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μια από τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στους δύο προπονητές ήταν η σημαντική μεταγραφική ενίσχυση που είχε ο Παναθηναϊκός την μεταγραφική περίοδο του Χειμώνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την στιγμή την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Πως βλέπεις τον Ντραγκόφσκι που στο κύπελλο έπιασε τέσσερα «do or die» πέναλτι, καθώς και τον Ακαϊντίν;

Δεν είναι μόνο τα τέσσερα πέναλτι. Είναι η γενικότερη παρουσία του, η σταθερότητα του, το ότι δεν θα κάνει εύκολα το λάθος, καθώς και η σιγουριά που εμπνέει και στους υπόλοιπους παίκτες της άμυνας.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός ξαναβρήκε ένα τερματοφύλακα που θα μπορεί να στηριχθεί πάνω του.

Όσο αφορά τον Ακαϊντίν, είναι ένας δυναμικός στόπερ, αλλά θα ήθελα να τον δω σε ακόμα περισσότερα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα σημαντικό διπλό στο Χαριλάου, σε ακόμα must win παιχνίδι, με μια διαιτησία όμως περίεργη. Ποια είναι η γνώμη σου;

Εμείς όσο και να ασχοληθούμε με την διαιτησία, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Η διαιτησία είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει και να προβληματίσει τους παράγοντες της ομάδας που θεωρεί ότι αδικείται.

Το θέμα αυτό δεν είναι ούτε για τους παίκτες, ούτε για τους φιλάθλους. Ναι, μπορούμε να πούμε ότι η διαιτησία δεν ήταν καλή, αλλά αυτό από μόνο του δεν αλλάζει κάτι.

Και εσύ ως παίκτης είχες αντιμετωπίσει διαιτητικές αποφάσεις που μπορεί να σε εξόργηζαν…Ισχύει και τότε δεν υπήρχε ούτε VAR όπως υπάρχει τώρα, ούτε ξένοι διαιτητές έστω και στα ντέρμπι, ούτε τίποτα.

Οπότε ένα οφθαλμοφανές και σοβαρό λάθος, τότε δεν μπορούσες να το διορθώσεις. Είτε ήταν ανθρώπινο, είτε ήταν εσκεμμένο.

Η σημερινή χρήση του VAR πάλι όμως δεν αφήνει περιθώρια αλλοίωσης ενός αποτελέσματος καθώς δεν συμμετέχει σε όλες τις φάσεις

Σήμερα μπορεί ένας διαιτητής να είναι πιο ανεκτικός με τη μια ομάδα ή να είναι πιο αυστηρός με μια άλλη, αλλά δεν μπορεί να διαμορφώσει αποτέλεσμα.

Πάντα θα υπάρχουν περιθώρια για την ομάδα που όντως είναι καλύτερη, να αντιδράσει και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Δηλαδή σήμερα, με το VAR μπορεί να ισχύσει αυτό που είχε ακουστεί παλιά, παίξε μπάλα να νικήσεις και τους διαιτητές. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Χαριλάου.

Τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού πως τους βλέπεις;

Η ΑΕΚ έχει την ίδια προσέγγιση με την περσινή στο πρωτάθλημα και είναι με τον ίδιο προπονητή. Ο ΠΑΟΚ φέτος βγάζει σε όλα τα παιχνίδια ένα μεγαλύτερο πάθος και μια μεγαλύτερη συνοχή.

Ο Ολυμπιακός βοηθήθηκε μεταγραφικά τον Χειμώνα ενώ δείχνει ο σημερινός του προπονητής ότι είναι αρκετά καλός.

Οπότε οδηγούμαστε σε ένα πρωτάθλημα που κάθε βδομάδα μπορεί να έχουμε και από ένα διαφορετικό φαβορί για να το κατακτήσει.

Υπάρχει κάποιο από τα προσεχή παιχνίδια του Παναθηναϊκού που να ξεχωρίζεις περισσότερο ως must win; Το ντέρμπι εκτός με την ΑΕΚ, ο αγώνας στην Τούμπα ή την τελευταία αγωνιστική το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός;

Όχι δεν ξεχωρίζω κάποιο. Εδώ που έχουμε φτάσει είναι όλα τα παιχνίδια δυσκολα, αρχής γενομένης από τους διπλούς αγώνες κόντρα στην Λαμία.

Καθώς η Λαμία έκοψε σημαντικούς βαθμούς από τον Παναθηναϊκό πριν δύο μήνες μέσα στην έδρα του.

Αν ο Παναθηναϊκός το πάρει αψήφιστα και ξαναχάσει βαθμούς, θα είναι σα να μην κέρδισε κάποιο από τα δυο ντέρμπι που έχει κερδίσει στα play off.

Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση. Και με την Λαμία σαν ντέρμπι πρέπει να το δούνε.

Έχουμε δει όμως μια Λαμία που έχει δεχθεί αρκετά γκολ στους προηγούμενους αγώνες. 1-0 τον Ολυμπιακό στην Regular Season, 1-5 στα play off. Μήπως είναι μια ομάδα που έχει παραδώσει πνεύμα;

Δεν πιστεύω ότι έχει παραδώσει πνεύμα. Μιλάμε για μια ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό και εκτός έδρας έχει πάρει αποτέλεσμα τόσο κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσο και κόντρα στον Άρη στην κανονική διάρκεια.

Για την Λαμία είναι επιτυχία το ότι έφτασε για πρώτη φορά στο πιο υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο Βόκολο που το κατάφερε.

Πιστεύω ότι υπάρχουν παιχνίδια που σου βγαίνουν αυτά που έχει σχεδιάσει και παιχνίδια που δεν σου βγαίνουν.

Η Λαμία εξακολουθεί να προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική κόντρα σε ομάδες που διεκδικούν τίτλο.

Ο Βόκολος είναι μια ανάσα σε ένα ποδόσφαιρο που το Big 4, δεν εμπιστεύεται εύκολα έλληνες προπονητές. Εκτιμώ πως όταν αποχωρήσει από την Λαμία, πιο πιθανό είναι κοιτάξει προς τα πάνω για την συνέχεια της καριέρας του, παρά προς τα κάτω.

Ο Λεωνίδας είναι δουλευταράς και γνώστης του ποδοσφαίρου. Το λέω επειδή τον ξέρω πολύ καλά.

Ισχύει ότι οι ομάδες σήμερα δεν εμπιστεύονται εύκολα ένα σωρό καλούς και Έλληνες προπονητές.

Ακόμα και ο Βόκολος πέρασε μια περίοδο χωρίς ομάδα, μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η απόδοση του έχει βοηθήσει και αυτούς στο να αρχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες. Και μετά το τέλος της καριέρας του με την Λαμία, θα μπορεί να κοιτάει προς τα πάνω γιατί το αξίζει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News