Σιώπης: «To Κύπελλο πρέπει να πάει στη Θεσσαλονίκη» - Τι αποκάλυψε για Μπακασέτα και Παναθηναϊκό

«Θέλει Σιώπη ο Παναθηναϊκός» (pic)

Ο Μανώλης Σιώπης έδωσε μία εφ’ ολης της ύλης συνέντευξη στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στον φίλο του Τάσο Μπακασέτα όσο και στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τον αποκλεισμό της Εθνικής και αν είναι αποτυχία που δεν προκριθήκαμε στο Euro: «Δεν ξέρω πότε και αν το χωνέψω ποτέ αυτό. Είναι κάτι που με έχει πειράξει. Όχι μόνο εμένα, όλα τα παιδιά. Αγωνιστικά είναι αποτυχία. Εννοείται. Τι να πω; Ήμασταν κλάσεις ανώτεροι ποιοτικά από τη Γεωργία. Το λάθος για μένα είναι πως δεν ρισκάραμε παραπάνω. Γιατί αυτό που αντιλαμβανόμουν είναι πως ήθελαν να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί είχαν το πλεονέκτημα. Σκέφτομαι ακόμα και σήμερα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Και πιστεύω έγιναν πράγματα που και ο προπονητής δεν μπορούσε να το διαχειριστεί διαφορετικά.

Οι 4 από τις 6 αλλαγές ήταν αναγκαστικές. Άλλαξε όλο το πλάνο που μπορεί να είχε στο μυαλό του. Εγώ πιστεύω ακράδαντα και το έχω πει και σε άλλους συμπαίκτες μου. Αν δεν αποτύχεις δεν μπορείς να πετύχεις. Νόμος. Και επειδή είμαστε μία φουρνιά παικτών που θα έχουμε μία ακόμα ευκαιρία, θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε στην επόμενη διοργάνωση».

Έγινε γνωστό πως είναι επιθυμία σας να παραμείνει ο Πογέτ, ποιοι οι λόγοι;: «Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εγώ γενικά λατρεύω ανθρώπους που λένε τα πράγματα όπως είναι. Ο κ. Πογέτ ήρθε και βρήκε μία ομάδα που είχε χτιστεί από τον Φαν Σχιπ που είχε πάρει όλο το δύσκολο έργο. Αυτός έφτιαξε την ομάδα που την πήρε έτοιμη ο Πογέτ. Απλώς ο Πογέτ ήξερε τη νοοτροπία και τους παίκτες. Γνώριζε τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και έκανε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι έξυπνος και έδωσε έμφαση σε λεπτομέρειες. Κάναμε προπόνηση μέχρι και στα πλάγια άουτ. Επίσης είναι πολύ έξυπνος προπονητής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ένα ακόμα συν του είναι η τρελή επικοινωνία που είχε με τους παίκτες.

Μιλούσε με όλους μας όχι μόνο όταν βρισκόμασταν στην αποστολή. Και το υπόλοιπο διάστημα και έβλεπε όλα τα παιχνίδια. Και όταν φτάνεις σε ένα σημείο γιατί καλώς ή κακώς επιτυχία δική του ήταν η πρώτη θέση στο Nations League. Δεν έχει σημασία με τι αντιπάλους παίξαμε, με τους ίδιους παίζαμε και πριν. Απλώς στράβωσε όλη η ιστορία στο ματς με τη Γεωργία. Τα είπαμε αυτά, αλλά εγώ πιστεύω στην ομάδα και στον κ. Πογέτ».

Για τους haters της Εθνικής: «Να πω πως δεν το περίμενα; Το περίμενα. Τα ζούσα από μέσα. Να ξέρετε ρίξαμε πολύ κλάμα όλοι οι παίκτες. Στα αποδυτήρια μετά το ματς είχα μπροστά μου τον Γιακουμάκη που δεν σήκωσε κεφάλι από την στεναχώρια. Τον πλησίασα και του είπα: «Γιάκου, ήταν ένα πέναλτι, ο καθένας θα μπορούσε να ήταν στη θέση σου. Αν έμπαινε θα ήσουν ήρωας και όλοι εμείς μαζί σου, αν δεν έμπαινε θα χάναμε. Δεν γυρίζει τίποτα πίσω», του έκανα μια αγκαλιά και για μένα με το ποστάρισμά του στο instagram έδωσε την καλύτερη απάντηση.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News