Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρ κι ο αντικαταστάτης του!

Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρ κάνει την διαφορά

Στο Xαριλάου ο Παναθηναϊκός έβαλε δύο γκολ κι έχασε ευκαιρίες να βάλει κι άλλα δίχως το «δεκάρι» του να πιάσει μεγάλη απόδοση.

Όχι ότι ο Μπερνάρ ήταν κακός, αλλά δεν ήταν τόσο κομβικός όπως π.χ στο 1-3 του Καραϊσκάκη.

Το τριφύλλι παίζοντας με δύο φορ και τον πιο αεράτο Τζούρισιτς κοντά στα καρέ του Κουέστα γάζωσε στις αντεπιθέσεις.

Τα γράφουμε αυτά όχι για να υποστηρίξουμε ότι ένας επιτελικός με την ποιότητα του Βραζιλιάνου δεν είναι χρήσιμος (ίσα ίσα…) αλλά για να γίνει κατανοητό ότι το να μάθει και να μπορεί να παίζει ο σύλλογος χωρίς αυτόν μπορεί και να αποδειχθεί ευκολότερο από το να ψάχνει παίκτη να κάνει τη δουλειά του.

Η αλλαγή του σχήματος μπορεί να φέρει μεγαλύτερη επιθετικότητα και καλύτερη ισορροπία αλλά για να παίξει ο Παναθηναϊκός 4-3-3, 3-5-2 ή και 4-4-2 με τον Μπακασέτα π.χ σε πιο ελεύθερο ρόλο και τρεις χαφ να τρέχουν για χάρη του, χρειάζεται ένα all around μέσο ακόμα.

Σαν τον Μαξίμοβιτς και τον Τσέριν αλλά που να πατά πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News