Παναθηναϊκός: Να... προβληματίσει τον Τερίμ η καθοριστικότητα του Βραζιλιάνου

Τερίμ: «Η ομάδα δεν ψάχνει τις δικαιολογίες» - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου

Η εμφάνιση κι η καθοριστικότητα του Αράο στα δυο ματς με ΑΕΚ και Αρη πρέπει να προβληματίσουν τον προπονητή.

Εδώ και χρόνια λέμε ότι ο σύλλογος για να ανέβει επίπεδο πρέπει να σκληρύνει περισσότερο στη μεσαία γραμμή. Πρέπει να βρει παίκτη που να κόβει και να δημιουργεί – ικανό να παίξει δίπλα στον Τσέριν.

Ο Πέρεθ και ο Ζέκα που έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά δεν είναι κακοί παίκτες αλλά δεν έχουν όλα τα στοιχεία που η θέση απαιτεί.

Ο Ζέκα δίνει τρεξίματα και πιέζει τη μπάλα, αλλά η δυνατότητα προσφοράς του είναι ανάλογη με τις δυνάμεις του: στα 36 του δεν είναι πια το “μηχανάκι” του παρελθόντος. Ο Ισπανός ξέρει μπάλα αλλά δεν μαρκάρει.

Ο Βραζιλιάνος είναι πολύ ανώτερός τους, δεν ξέρει τι πάει να πει οικονομία δυνάμεων, παίζει εξαιρετικά και ως στόπερ.

Ο Αράο είναι ψηλός, προσθέτει κυβικά στο σχήμα, (πράγμα χρήσιμο σε μια ομάδα που παίζει με πολλά μεγάλα κορμιά), επιταχύνει, δεν δυσκολεύεται στο αμυντικό transition, ούτε στη μεταφορά της μπάλας, αν και στο μοίρασμά της υπάρχουν καλύτεροί του αφού δεν είναι και κανένας μάγος της στρογγυλής θεάς.

Είναι όμως ο παίκτης που εμπιστεύεται πιο πολύ από κάθε άλλον ο Τερίμ, το μεγαλύτερο πασπαρτού που υπάρχει στο Κορωπί. Τόσο καιρό τον συνηθίσαμε στόπερ αλλά στη φυσική του θέση μπορεί να δώσει περισσότερα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News