Παναθηναϊκός: Το all-in του Τερίμ για το πρωτάθλημα

Τερίμ: «Δεν είναι εύκολο...» - Οι δηλώσεις μετά το σπουδαίο διπλό

Ο Παναθηναϊκός έχει ως μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα και καμία άλλη θέση στη φετινή Super League με τον Φατίχ Τερίμ να κάνει τα πάντα, για να το πετύχει.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να διανύσει το δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού μ’ έναν προπονητή που λατρεύει το απρόβλεπτο, αλλά που παράλληλα για τον ίδιο κάθε του κίνηση διαθέτει από πίσω μια λογική εξήγηση.

Παρορμητικός, απρόβλεπτος, γεμάτος ιδέες που καμιά φορά δεν μπορεί να χωρέσει η λογική. Αυτός ήταν και αυτός θα είναι ο Φατίχ Τερίμ. Από τον Σαμέτ Ακαϊντίν ως φορ στον Γιάννη Κώτσιρα ως εξάρι… ένα τσιγάρο δρόμος για τον Τούρκο προπονητή.

Άλλωστε στην Ελλάδα έχει έρθει και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο. Είναι εκείνος που θα αναλάβει την ευθύνη ή τις ευθύνες μιας τραβηγμένης απόφασης, μιας τακτικής εκτός πλαισίου του λογικού. Είναι ένα κεφάλαιο μόνος του!

Φωτεινό παράδειγμα ο σχηματισμός που επέλεξε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άρη και το all-in που δείχνει να έχει σαν τακτική ο συγκεκριμένος προπονητής, προκειμένου να στέψει το Τριφύλλι πρωταθλητή.



Συγκεκριμένα ο Τερίμ αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ το ματς δεν κυλούσε, επιθετικά, όπως θα το ήθελαν οι φιλοξενούμενοι να βγάλει τον Παλάσιος και να περάσει στο ματς τον Σπόραρ. Ουσιαστικά ο Τούρκος τεχνικός χρησιμοποίησε το σύστημα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Ένα σύστημα χωρίς εξτρέμ, με δύο επιθετικούς και με τον Μπερνάρ σε πιο εσωτερικό ρόλο απ’ ότι στο 4-3-3 που έπαιζε στο πρώτο μέρος. Και σ’ ένα σύστημα που είχε αποδειχθεί μοιραίο στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ.

Κι όμως ο Τερίμ τόλμησε να το ξανακάνει, καθώς ήθελε να γεμίσει την περιοχή του Άρη, ο οποίος απειλούσε κυρίως με τον Μορόν δίχως να έχει άλλες ιδέες (γι’ αυτό και θωράκισε την άμυνά του με τρίτο στόπερ τον Αράο) αλλά και να αιφνιδιάσει τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος στο 4-3-3 είχε διαβάσει και μπλοκάρει τους πράσινους.

Όπως αποδείχθηκε η επιλογή του προπονητή των πρασίνων αποδείχθηκε σοφή με τον Σπόραρ να ανοίγει το δρόμο προς τη νίκη και να τον κλείνουν ακόμα δύο αλλαγές του (Τζούρισιτς-Μλαντένοβιτς).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News