Παναθηναϊκός: Το τρικ με Αράο, η κίνηση ματ του Τερίμ

«Βραζιλιάνικο» στυλ από Αράο, 0-1 ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη - Δείτε το γκολ (vid)

Ο Φατίχ Τερίμ στα τελευταία δύο ματς χρησιμοποιεί τον Γουίλιαν Αράο μ’ έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι έχουμε συνηθίσει και φαίνεται ότι η συγεκριμένη τακτική λειτουργεί απόλυτα.

Ο Γούλιαν Αράο είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και μέχρι τώρα στη σεζόν έχει αποδειχθεί πως είναι από τις κορυφαίες μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι.

Ο Βραζιλιάνος άσος ήρθε στους πράσινους προκειμένου να καλύψει το κενό στο «6» καθώς ο Ρουμπέν Πέρεθ μεγαλώνει και δεν μπορούσε να προσφέρει όσα τα πρώτα του χρόνια στο Τριφύλλι συν το γεγονός ότι δε γινόταν να παίζει ασταμάτητα σε όλα τα ματς.

Παρ’ όλα αυτά τα πολλά αμυντικά προβλήματα οδήγησαν τους προπονητές του συλλόγου (Γιοβάνοβιτς-Τερίμ) να τοποθετήσουν σαν στόπερ τον Αράο και να τον μονιμοποιήσουν εκεί, καθώς δεν υπήρχαν άλλες λύσεις.

Ο πρώην άσος της Φενέρ ανταποκρίθηκε άψογα και σ’ αυτόν τον ρόλο και μάλιστα έκανε τρομερές εμφανίσεις συνθέτοντας ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Τιν Γεντβάι μέχρι εκείνο να σπάσει με τον τραυματισμό του Κροάτη.



Παρ’ όλα αυτά στα τελευταία δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού ο Φατίχ Τερίμ έχει χρησιμοποιήσει ένα τρικ με τον Αράο, το οποίο του δίνει πολλές και καλές λύσεις και χαρακτηρίζεται ως κίνηση ματ.

Από το παιχνίδι με την ΑΕΚ κι έπειτα είδαμε τον Βραζιλιάνο να ξεκινάει στη φυσική του θέση «6» δίπλα στους Τσέριν και Μπακασέτα. Κάτι που έγινε για πρώτη φορά επί της θητείας του Τούρκου προπονητή στο σύλλογο.

Ωστόσο στην πορεία του παιχνιδιού, ο Αράο γινόταν τρίτος στόπερ στο πλευρό των Σαμέτ Ακαϊντίν και Τιν Γεντβάι οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σ’ ένα σύστημα με 5 αμυντικούς σε φάση άμυνας.

Ουσιαστικά ο Αράο γινόταν βοηθητικός παίκτης σε φάση άμυνας προσθέντοντας μία ακόμα λύση στα στόπερ και κλείνοντας έτσι περισσότερο τους χώρους, ενώ σε φάση επίθεσεις γινόταν αμυντικός μέσος βοηθώντας στην πρώτη πάσα ανάπτυξης αλλά και σε ενδεχόμενη άμεση ανάκτηση της κατόχης σε περίπτωση απώλειάς της.

Γενικότερα ο νέος ρόλος του Βραζιλιάνου από τον Φατίχ Τερίμ έχει κάνει πιο συμπαγής αμυντικά τον Παναθηναϊκό, ενώ όσο παραμένει στο κέντρο και μαζί με τον Τσέριν του δίνει δύναμη, ταχύτητα και ποιότητα στο κέντρο με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τις αντίπαλες ομάδες στην ανάκτηση της συγκεκριμένης γραμμής.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News