Παναθηναϊκός-Play offs: Τα κριτήρια ισοβαθμίας και οι 6 αγωνιστικές φωτιά

Παναθηναϊκός-Play offs: Τα κριτήρια ισοβαθμίας και οι 6 αγωνιστικές φωτιά

Το πρωτάθλημα φέτος είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών και κανείς δεν μπορεί να κρίνει την έκβασή του.

Με έξι αγωνιστικές να μένουν ακόμα για το τέλος του πρωταθλήματος κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο ή έχει έστω ένα μικρό προβάδισμα για το τρόπαιο, καθώς τέσσερις από τις έξι είναι σε απόσταση αναπνοής.

Οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα και έχουν τις δικές τους πιθανότητες να το κατακτήσουν, καθώς είναι πολύ κοντά μεταξύ τους στη βαθμολογία.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με 67 πόντους κι ακολουθεί δεύτερη η ΑΕΚ με 66, τρίτος ο Παναθηναϊκός με 65 και τέταρτος ο Ολυμπιακός με 63.

Όπως καταλαβαίνετε έως το τέλος θα γίνει πραγματική μάχη ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες που παίζουν και μεταξύ τους και θα τα δώσουν όλα προκειμένου να κόψουν πρώτη το νήμα.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός την επόμενη αγωνιστική παίζει με τη Λαμία εντός έδρας, ενώ έπειτα κοντράρεται ξανά με τη Λαμία εκτός έδρας, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ έχει σειρά αγώνων με τον Άρη και ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ολυμπιακό σ’ επίσης back to back αναμετρήσεις.

Ωστόσο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου δε θα παίξουν, καθώς ο αγώνας τους έχει αναβληθεί λόγω της Ευρώπης και των υποχρεώσεών τους εκεί.

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας των playoffs





Πλέον πρέπει σιγά-σιγά να βάζουμε και στην κουβέντα την περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων, καθώς δεν είναι απίθανο να υπάρξει τέτοια κατάσταση και να κριθεί εκεί ο πρωταθλητής.

Σε περίπτωση πάντως που προκύψει ισοβαθμία εξετάζονται τα εξής κριτήρια για να βγει η τελική βαθμολογία:

1) Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).

2) Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).

3) Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News