Γενέθλια σήμερα ο Ζοζέ Πεσέιρο: Εμεινε μήνες, ξεσήκωσε αμέτρητες συζητήσεις

Πεσέιρο

Κλείνει τα 63 σήμερα ο Ζοζέ Πεσέιρο μια από τις προσωπικότητες που ξεσήκωσε μυριάδες συζητήσεις την χρονιά 2007-2008!

Ο Πορτογάλος μπορεί να έμεινε μήνες στην Ελλάδα, αλλά εκείνη την χρονική περίοδο έγιναν τόσα που εύκολα σήμερα μπορείς να πεις ότι θες…δυο ζωές για να βιώσεις!

Ο Πορτογάλος βρέθηκε στην Παιανία την εποχή που ο Σύλλογος έκλεινε το Χρυσό του Ιωβηλαίο, τότε που φούντωνε η αντιπαράθεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον Νίκο Πατέρα, τον Ανδρέα Πολέμη, μετέπειτα μετόχους του κλαμπ.

Η ομάδα παρότι πρώτη σταθερά από το ξεκίνημα της σεζόν δεν ικανοποιούσε, η περιθωριοποίηση του Σωτήρη Νίνη, οι νίκες με…μισό μηδέν δεν ήταν του γούστου του κοινού, με την Λεωφόρο να είναι στα περισσότερα παιχνίδια μισογεμάτη αφού μαινόταν και κόντρα της διοίκησης με τους οργανωμένους.

Την άνοιξη, το 0-4 στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Η ήττα χάρισε στον Πορτογάλο το προσωνύμιο…Τεσέιρο, τον φώναζαν και πράσινοι οπαδοί που δεν τους άρεσε η τότε διοίκηση.

Η ομάδα κατέρρευσε στο τέλος χάνοντας από την Ξάνθη και τον ΟΦΗ, τερμάτισε δεύτερη κάνοντας καλά play off και διαλύθηκε το καλοκαίρι όταν άρχισε η περίοδος της πολυμετοχικότητας με Τεν Κάτε στο τιμόνι.

Κανείς σχεδόν δεν έκλαψε την απομάκρυνση του Πεσέιρο – κι ας είχε φτιάξει μια δυσκολοκατάβλητη αλλά όχι θεαματική ομάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News