Παναθηναϊκός: Μυθική η συμβολή του Ακαϊντίν

Ακαϊντίν: «Είναι πολύ καλός ο Γκαρσία, αλλά έχω παίξει και με καλύτερους»

Γνώριζε καλά ο κόουτς Τερίμ ότι αν αναχαίτιζε τον Λιβάι Γκαρσία θα είχε κάνει τη μισή δουλειά για την ομάδα του. Ο Σαμέτ Ακαϊντίν ήταν το όπλο του.

Στο Φάληρο ήταν επίσης καλός αλλά τον βόλεψε και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να σηκώνει μπάλα ψηλά, στον αέρα νιώθει πιο άνετα.

Την Τετάρτη ήταν ο νο1 defensive stopper του γηπέδου, απέναντι σε φορ πυραυλοκίνητο/ποιοτικό, δύσκολο να αντιμετωπιστεί ο στράικερ της πρωταθλήτριας με τα φυσικά προσόντα που διαθέτει.

Τον είχε διαρκώς από κοντά ο Τούρκος με σαφείς εντολές να του “κλείσει” το γήπεδο. Εύκολο να το λες στη θεωρία.

Ήταν σημαντικό για την φιλοξενούμενη να υπάρξει ισορροπία στην επίθεση της ώστε να δημιουργηθεί ροή και σωστή κατανομή σουτ σε όλες τις γραμμές, κατάσταση στην οποία η ομάδα του Αλμέιδα βγάζει τον καλύτερο της εαυτό.

Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί καλό παιχνίδι από τον σέντερ φορ της που είναι ανώτερης πάστας παίκτης από Πόνσε, Αραούχο κι εκείνος που βαστά τα κλειδιά των επιθετικών συστημάτων. Ο Ακαϊντίν αρίστευσε πάνω του.

Έχει το μέγεθος να περιορίσει τον χώρο δράσης του αντιπάλου και προσπαθεί να βγάζει το μήκος του στο τερέν αλλοιώνοντας γραμμές πάσας και κατά συνέπεια το spacing της αντίπαλης ομάδας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News