Δούκας: «Αν πάνε κάμερες εκεί, θα σταυροκοπιέστε με την εικόνα στον Βοτανικό» (vid)

Παναθηναϊκός: Η... ευρωπαϊκή πρόταση του Δούκα για τη Λεωφόρο

Ο Χάρης Δούκας μίλησε στο ΣΚΑΪ και μέσα σε όσα ανέφερε, μίλησε και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο που αναμένεται να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Συγκεκριμένα ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε για την κακή εικόνα που βρίσκεται ο χώρος όπου θα λάβει χώρα το έργο τονίζοντας πως παρά τα χρονοδιαγράμματα που είχαν θέσει οι προηγούμενοι υπεύθυνοι γι’ αυτό, δεν είχαν γίνει ούτε τα βασικά, από τα μπάζα που δεν απομακρύνθηκαν μέχρι και το τεχνικό δελτίο και την οικονομική άδεια που δεν έγιναν κινήσεις για να κατατεθεί και να εκδοθεί αντίστοιχα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Για πάρα πολλά χρόνια υπήρχε χρονοδιάγραμμα και δεν υπήρχε έργο. Μάλιστα το 2020 υπήρξε Υπουργός που ανέφερε πως σε τρία χρόνια θα είναι το έργο έτοιμο, δηλαδή το 2023, κι αν πάτε σήμερα με την κάμερα θα δείτε ότι εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει έργο με βάση τον υπουργό ή εν πάσει περιπτώσει με βάση άλλα χρονοδιαγράμματα θα έπρεπε να έχει γίνει η εκσκαφή, υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε.

Το λέω αυτό διότι το συγκεκριμένο έργο, κι έτσι είναι, ήτανε σε κώμα. Δεν έτρεχε καμία δραστηριότητα. Άρα ανατάξαμε το έργο. Έχω πολύ μεγάλο άγχος κι εγώ, όπως καταλαβαίνω και το αισθάνομαι κι εγώ ότι έχουν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και οι φίλαθλοι των ”πρασίνων”, γιατί είναι μία ιστορία που έχει κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.

Άυτό που σήμερα κάνουμε είναι πως τρέχουμε την οικοδομική άδεια για να βγει. Σκεφτείτε πως δεν υπήρχε οικοδομική άδεια, είχανε γίνει εγκαίνια χωρίς να υπάρχει αυτή. Παράλληλα, τρέχουμε την ιστορία με τα μπάζα που σας είπα, να κλείσει η επιπλέον χρηματοδότηση και το νομικό κομμάτι της για να μπουν να τα καθαρίσουν και να σκάψουμε. Δεν γίνονταν έργα.

Αν πάνε οι κάμερες εκεί, θα σταυροκοπιέστε με την εικόνα στον Βοτανικό. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Την ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι. Δίνω πολύ μεγάλο αγώνα καθημερινά. Μπλουλντόζες θα μπούνε γρήγορα. Και θα δείτε κι εσείς πως παρ’ όλες τις πολύ μεγάλες, κι είναι αλήθεια αυτό, καθυστερήσεις, το έργο θα γίνει».

Για την χρηματοδότηση κι αν είναι εξασφαλισμένη:

«Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Αυτό όμως είναι στα λόγια. Τι θέλω να πω μ’ αυτό. Σου λένε ότι υπάρχουν 115 εκατ. ευρώ για το γήπεδο. Μα δεν τα έχουμε διεκδικήσει, δεν έχει κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο. Μία διαδικασία που θα διαρκέσει τρεις μήνες το λιγότερο. Καλά δεν μπορούσαν τέσσερα χρόνια να καταθέσουν τεχνικό δελτίο; Δεν έπρεπε να υπάρχει οικοδομική άδεια για το γήπεδο; Μα είναι εικόνα αυτή; Δεν έπρεπε σ’ έναν χώρο που υποτίθεται θα γίνει η μεγαλύτερη ανάπλαση σ’ όλη την Αθήνα, θα γίνει πάρκο, θα γίνουν δύο γήπεδα, γιατί είναι και του Ερασιτέχνη, θα γίνουν χώροι αθλητισμού να έχουν καθαρίσει τα μπάζα και να βρίσκονται ακόμα εκεί και να πρέπει να βρω νέα χρηματοδότηση, ώστε να γίνει η περίφημη απορρύπανση κι όλα αυτά σε τρεις μήνες; Γι’ αυτό λέω να είμαστε πολύ προσεκτικοί, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, να παίξουμε άμυνα, σίγουρες πάσες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την δυναμική για το έργο για να τρέξει».

Για την παραλαβή του γηπέδου το καλοκαίρι του 2026 που έλεγε το χρονοδιάγραμμα:

«Καλά κάνετε και με πιέζετε, δουλειά σας είναι, δουλειά μου όμως κι εμένα είναι να πιέσω όλες τις παραμέτρους του έργου και να διασφαλίσω ότι θα μπορέσει να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για να πιάσουμε τις προσθεσμίες. Όταν το διασφαλίσω αυτό, θα τις πω και όλες. Μόνο όταν είμαι απολύτος σίγουρος, γιατί και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ακούσει πάρα πολλά λόγια και δεν έχει ισχύσει τίποτα, εγώ θέλω ό,τι λέω να το βλέπουν τις επόμενες μέρες να γίνεται».

Δείτε το βίντεο:



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News