Παναθηναϊκός: Θέμα με την άμυνα ενόψει ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Η λάθος αλλαγή με Αράο έδωσε δικαιώματα στον ΠΑΟΚ

Οι πράσινοι είναι μια ομάδα με αργά αμυντικά rotations. Μια ματιά στα σχήματα που χρησιμοποιούν τόσο καιρό μπορεί να σας πείσει γι αυτό.

Φτάσαμε τόσους μήνες από την έναρξη της σεζόν κι ακόμα παίζει στόπερ ο αμυντικός χαφ, Αράο.

Ο Ιβάν απλά μείωνε τις αποστάσεις που είχαν να τρέξουν οι παίκτες του στην άμυνα κι αυτό γιατί δεν ήθελε 6-7 δικούς του στα καρέ του αντιπάλου σε κάθε επίθεση, ώστε να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά οι μπακ.

Με τον Τερίμ είναι αλλιώς, ο κόουτς έχει άλλη τακτική, ζητά περισσότερη επιθετικότητα, χωρίς όμως να έχει ογκόλιθους πίσω που να τον κάνουν να νιώθει σιγουριά.

Το θέμα είναι τι γίνεται με την ΑΕΚ την Τετάρτη που έχει σβέλτα παιδιά μπροστά (Λιβάγια, Ελίασον), όταν εσένα η ταχύτητα δεν είναι το νο1 ζητούμενό σου.

Όπως καταλαβαίνετε η αδυναμία αξιοπρεπούς απλά αμυντικής συνεισφοράς απενεργοποιεί όχι μόνο τα ατού των χαρισματικών σου μπαλαδόρων αλλά ολόκληρη την επίθεση σου.

Ναι, τόσο άσχημα είναι τα πράγματα όταν δεν έχεις ισορροπία και όταν ξέρεις πως σε ματς κομβικής σημασίας όλο και κάποιος διαιτητής, επόπτης κάτι θα ανακαλύψει ώστε να μην πάρεις ότι δικαιούσαι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News