Ο ΠΑΟΚ «έκοψε» τα φτερά του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο! (vid)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Αγνώριστος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή, ο οποίος ηττήθηκε με 3-2 στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ και απομακρύνθηκε από την κορυφή του πρωταθλήματος της Superleague. Δύο γκολ ο Μπερνάρ, Ντεσπόντοφ, Τόμας, Σβαμπ σκόραραν για τους φιλοξενούμενους.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό, ο Ντεσπόντοφ τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή του Τριφυλλιού ύστερα από ένα ρήγμα από τα δεξιά στην άμυνα και ο Βούλγαρος δεν είχε κάποιο πρόβλημα να εκτελέσει τον Ντραγκόφσκι. Οι πράσινοι σημείωσαν καλή ευκαιρία στο 7′, όταν ο Σπόραρ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ακολούθησαν δύο προσπάθειες του Μλαντένοβιτς δίχως να ανησυχήσει ο Κοτάρσκι. Σε μια χαμένη μπάλα ο Ντεσπόντοφ – που τιμωρήθηκε νωρίτερα με κάρτα για θέατρο – κατόρθωσε να γυρίσει προς τον αφύλακτο Τόμας υποχρεώνοντας τον Ντραγκόφσκι σε σπουδαία απόκρουση. Από το κόρνερ ο Κεντζιόρα δοκίμασε τον Πολωνό γκολκίπερ του Τριφυλλιού που έδειξε άψογα αντανακλαστικά και πάλι.

Στο 30′ ο Μπερνάρ έπιασε ασύλληπτο σουτ με το δεξί στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1 στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ο Κεντζιόρα ανέτρεψε τον Μπερνάρ οριακά εκτός και παρατηρήθηκε με κάρτα. Σε μια αντεπίθεση φωτιά ο Μεϊτέ ξεκλείδωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Τόμας με προβολή έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Στο ημίχρονο ο Τερίμ πέρασε στο γήπεδο τους Χουάνκαρ, Πέρεθ και Παλάσιος. Η πρώτη ευκαιρία του β’ μέρους ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Ντραγκόφσκι να βγάζει με το ένα χέρι επικίνδυνη προβολή του Τόμας στο δεύτερο δοκάρι.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3: Τα highlights από την ήττα-σοκ στη Λεωφόρο

Από ωραία δημιουργία του Χουάνκαρ ο Ιωαννίδης πλάσαρε περίπου από το σημείο του πέναλτι στο αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι στη σπουδαιότερη και πιο καθαρή ευκαιρία των πρασίνων στο παιχνίδι. Ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, το συρτό δυνατό σουτ έβγαλε εντυπωσιακό ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Ο Γέντβαι υποχρέωσε τον Κοτάρσκι σε τεράστια επέμβαση σε τελείωμα εξ επαφής από τα τρία μέτρα. Από ωραία εναλλαγή Ιωαννίδη – Μπακασέτα ο αρχηγός της Εθνικής σούταρε ψηλά άουτ στο 72′. Ο Τερίμ αντικατέστησε τον Τσέριν με τον Γερεμέγεφ. Ο Κοτάρσκι είπε νέο «όχι» στον Μπακασέτα στο 83ο λεπτό.

Ο Παλάσιος αποβλήθηκε στο 89′ για χέρι πέναλτι, ο Σβαμπ σημείωσε το 3-1 και έβαλε… τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Από ασίστ του Γερεμέγεφ ο Μπερνάρ διπλασίασε τα τέρματά του στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων δίχως να υπάρχει χρόνος για την ισοφάριση.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Σοάρες, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Τόμας

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News