Παναθηναϊκός: Το νέο «όπλο» του Τερίμ...

Τερίμ: «Ενα από τα πράγματα που είπα στους παίκτες...» - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Ο Φατίχ Τερίμ μαθαίνει την ομάδα του να παίζει όλα τα συστήματα.

Πολύ σπάνια υπάρχει η βεβαιότητα πριν από μεγάλο παιχνίδι για το ποια τακτική θα ακολουθήσει ο κόουτς, ενώ κι η συμπεριφορά αλλάζει με ευκολία μέσα στους αγώνες.

Παράδειγμα ο τελευταίος αγώνας με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα μεταμορφώθηκε όταν έπαιξε δίπλα στον Πέρεθ ο Τσέριν.

Ο Τερίμ δεν έχει κανένα θέμα να κάνει οποιοδήποτε πειραματισμό, να αλλάξει τακτική και θέση σε μεγάλο νούμερο ποδοσφαιριστών με γνώμονα η ομάδα να αποκτήσει ταχύτητα και παιχνίδι με τρέξιμο στα άκρα, που συχνά στα ντέρμπι κάνει την διαφορά.

Εκτός από τους τερματοφύλακες όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές αλλάζουν χώρους στο τερέν.

Αυτή ή σπάνια ικανότητα που έχει το τριφύλλι, το έχει οδηγήσει στο να μην έχει ένα στιλ ποδοσφαίρου συγκεκριμένο, που όταν το ακολουθεί να σκορπά φόβο.

Σε κάνει να πιστεύεις όμως πως με αυτό το ποδόσφαιρο μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα γιατί έχει σαν πλεονέκτημα πως είναι απρόβλεπτο και διαθέτει περισσότερα χαρτιά/όπλα να παίξει από οποιανδήποτε άλλη ομάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News