Παναθηναϊκός: Δεν γίνεται να την υποτιμήσεις...

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός επί Φατίχ Τερίμ ασφαλώς κι είναι η καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι.

Όπου κι αν βρίσκεται ο κόουτς έχει την ικανότητα η ομάδα του, να έχει την ίδια εικόνα, δηλαδή καλύτερη δημιουργία, ικανότητα να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, να δημιουργήσει συνθήκες για καθαρή ευκαιρία από όλους τους χώρους και με περισσότερους τρόπους.

Επί Ιβάν το συγκεκριμένο ποδόσφαιρο βασιζόταν στην επικράτηση μέσα από την απόλυτη κυριαρχία, με σαρωτική κατοχή μπάλας.

Τον Τερίμ δεν τον ενδιαφέρει τόσο αυτό, όσο τον να έχουν πολύ ώρα μπάλα στα πόδια οι σολίστες του, ακόμα κι αν έρχονται μπαλιές από 40 μέτρα, με γεμίσματα, ποσώς τον ενδιαφέρει, αρκεί να βλέπει τον αντίπαλο να ανησυχεί.

Ο Γιοβάνοβιτς δίδασκε ποδόσφαιρο απόλυτης ανωτερότητας. Για να κερδίσεις δεν έφτανε να έχεις καλή ομάδα, χρειαζόταν να είσαι πολύ ανώτερος από τους αντιπάλους.

Ο Τερίμ θέλει νίκες κι ας έχει δεχθεί τρία γκολ, αρκεί στο τέλος να έχει σκοράρει ένα παραπάνω.

Το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν μπορείς να περιφρονείς ομάδα που στο δημιουργικό κομμάτι έχει περισσότερους τρόπος να σε απειλήσει σε σχέση με πριν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News