Οδυνηρός αποκλεισμός για την Εθνική στην Τιφλίδα! (vids)

Οδυνηρός αποκλεισμός για την Εθνική στην Τιφλίδα! (vids)

Μπακασέτας και Γιακουμάκης αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι, η Γεωργία με σκορ 4-2 πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Euro. Χωρίς σκορ οι δύο ομάδες σε 120 λεπτά αγώνα, δοκάρι ο Μαυροπάνος στην παράταση.

Σε μακρινή προς τον Ιωαννίδη στο 8′ ο φορ του Παναθηναϊκού ελάχιστα δεν πρόλαβε τον τελευταίο αμυνόμενο της Γεωργίας. Η «γαλανόλευκη» ανέκτησε γρήγορα τον έλεγχο του κέντρου, δίχως να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση. Σε ένα αντίστοιχο σκηνικό περίπου μισή ώρα αργότερα ο Ιωαννίδης έπεσε στην περιοχή από τράβηγμα, δεν είδε κάποια παράβαση ο Μαρτσίνιακ.

Οι Γεωργιανοί σημείωσαν την πρώτη τους τελική στο 44′ με μακρινό σουτ του Κοτσορασβίλι από τα 35 μέτρα να μην έχει καμία απολύτως τύχη. «Συναγερμός» χτύπησε για την Εθνική αμέσως μετά, όταν ο Τσακβεντάτζε επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από το πλάι, ο Βλαχοδήμος κατέβασε ρολά και έδιωξε σε κόρνερ.

Έντονος προβληματισμός δημιουργήθηκε, επίσης, για τον Γκουστάβο Πογιέτ, καθώς στο πρώτο ημίχρονο αντίκρισαν κίτρινη κάρτα τα 3/4 της άμυνας (Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ). Στη λήξη του ημιχρόνου υοιπήρξε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με τον ρέφερι να αποβάλλει τελικά τον Τζαβέλλα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 60′ οι Ρότα και Κωνσταντέλιας αντικατέστησαν τους Μπάλντοκ και Πέλκας. Ο Τσιμίκας τράβηξε ένα απογοητευτικό σουτ. Ο Κουρμπέλης άφησε τη θέση του στον Σιώπη. Από καλή σέντρα του «Τσίμι» ο Ιωαννίδης για εκατοστά δε συναντήθηκε με τη μπάλα. Ο Σενγκέλια τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Μασούρα και αποσύρθηκε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιωαννίδης έπιασε μια ακίνδυνη κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια έληξε χωρίς σκορ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο εξτρά μισάωρο της παράτασης. Ο Πογιέτ άλλαξε τον Ιωαννίδη με τον Γιακουμάκη. Μετά τους Μπάλντοκ και Κουρμπέλη ο Πογιέτ έκανε νέα αναγκαστική αλλαγή με την είσοδο του Μπουχαλάκη στη θέση του Μάνταλου.

Στο 100′ η Ελλάδα έκανε την πρώτη τελική στην εστία (!), ο Μπακασέτας έπιασε έναν κεραυνό, ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Από εκτέλεση του Τσιμίκα ο Μαυροπάνος πήδηξε πιο ψηλά όλους και με το κεφάλι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Γεωργιανών. Η καταιγίδα των ευκαιριών συνεχίστηκε, ο Γιακουμάκης έστρωσε στον Ρότα, ο οποίος έδωσε αρκετό ύψος στη μπάλα.

Ο Βλαχοδήμος γλίτωσε τους Έλληνες από το… έμφραγμα στο 105′, ο Μαυροπάνος «πούλησε» φθηνά την κατοχή, ο Κβαρατσχέλια άκουσε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» από τον πρώην «πράσινο» γκολκίπερ και νυν της Νότιγχαμ Φόρεστ από πολύ κοντινή απόσταση. Ο Ρέτσος μπήκε για το β’ μέρος της παράτασης στη θέση του Χατζηδιάκου. Ο Κβαρατσχέλια ζήτησε αλλαγή στο 108′.

Ο Τσιταισβίλι πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του, σούταρε από πολύ δύσκολη θέση με τον Βλαχοδήμο να κλείνει τη γωνία του. Στην αμέσως επόμενη φάση ακίνδυνη κεφαλιά από τον Ντβάλι πέρασε πάνω από την ελληνική εστία. Ο Μικαουτάτζε κατάφερε με πλάτη να τελειώσει τη φάση, ήλεγχε την κατάσταση ο Βλαχοδήμος στο 119′.

Ούτε στην παράταση δεν βγήκε νικητής, Ελλάδα και Γεωργία οδηγήθηκαν στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι. Ο Κοτσορασβίλι άνοιξε το σκορ για τους Γεωργιανούς, ο Μπακασέτας νικήθηκε από τον Μαμαρντασβίλι. Ο Μικαουτάντζε έστειλε άουτ τη μπάλα, με Μασούρα και Μπουχαλάκη ισοφάρισε η «επίσημη αγαπημένη» (2-2).

Ο Ντβάλι έριξε από την άλλη γωνία τον Βλαχοδήμο για το 3-2, ο Γιακουμάκης δεν σημάδεψε εστία. Ο Βλαχοδήμος δεν απέκρουσε το πέμπτο πέναλτι και η Ελλάδα αποκλείστηκε.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια, Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι, Τσακβεντάτζε, Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News