Χελάκης: «Γι'αυτό ο Πογέτ προτιμά Ιωαννίδη, αν και ο Παυλίδης σκοράρει κατά ριπάς»

Χελάκης: «Αυτές τις μεταγραφές κάνει ο Γιοβάνοβιτς, όχι για να μην γκρινιάζουν οι οπαδοί»

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Χελάκης μίλησε για τη θέση 9 της Εθνικής Ελλάδας και την επιλογή του Γκουστάβο Πογέτ για το παιχνίδι με την Γεωργία στη Τυφλίδα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη sportday:

Είναι σαφές. Ο Γιακουμάκης στην Αμερική κι ο Παυλίδης στην Ολλανδία σκοράρουν με μεγαλύτερη συχνότητα (εξαιρούνται οι εκτελέσεις πέναλτι) απ’ τον Ιωαννίδη.

Ειδικά ο σέντερ φορ της Άλκμααρ σκοράρει καρά ριπάς κι είναι μέσα στους πέντε πρώτους Ευρωπαίους σκόρερ τη φετινή χρονιά.

Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που ο Γκουστάβο Πογέτ προτιμά τον φορ του Παναθηναϊκού; Γιατί ο Φώτης Ιωαννίδης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεκινήσει στο κομβικό παιχνίδι με τη Γεωργία;

Προφανώς ο λόγος δεν βρίσκεται στο ότι έχει πετύχει δύο γκολ όλα κι όλα φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Ούτε ότι διανύει περίοδο εκτελεστικού οίστρου, συγκρινόμενος με τους άλλους δύο.

Ο Ιωαννίδης αρέσει στον Πογέτ διότι δεν είναι μονοσήμαντη περίπτωση σέντερ φορ. Έχει την ικανότητα να παίζει για τους συμπαίκτες του. Να παίρνει μέρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, εγκαταλείποντας προσωρινά τη θέση του.

Είναι ικανός να δημιουργεί φάσεις εκ του μηδενός, παίρνοντας μια… σκοτωμένη μπάλα μακριά απ’ την περιοχή.

Στο παιχνίδι με το Καζακστάν δεν φάνηκε αυτό, διότι δεν υπήρχε λόγος. Η μπάλα ερχόταν με άνεση μέσα στην περιοχή των Καζάκων.

Στην Τιφλίδα, μεθαύριο η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Αυτή η άνεση δεν θα υπάρχει. Θα χρειαστεί λοιπόν ο σέντερ φορ να κουβαλήσει κι αυτός την μπάλα μέχρι εκεί.

Ο νεαρός διεθνής σέντερ φορ μπορεί να το κάνει. Ο Πογέτ θα χρειαστεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους επιθετικής ανάπτυξης κι ο Φώτης Ιωαννίδης μπορεί να προσφέρει ορισμένους απ’ αυτούς…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News