Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ θα είναι στους ομίλους του Euro! (vids)

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ θα είναι στους ομίλους του Euro! (vids)

Μόλις 40 λεπτά χρειάστηκαν για την Ελλάδα για να «ισοπεδώσει» τους Καζάκους (5-0) και να προκριθεί στον τελικό... των τελικών απέναντι στη Γεωργία στην Τιφλίδα. Σκόραρε το «πράσινο» δίδυμο Ιωαννίδης - Μπακασέτας, Πέλκας και Κουρμπέλης άλλα δύο γκολ της γαλανόλευκης, Ταπάλοφ αυτογκόλ.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τσιμίκας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Καζάκους με σουτ αντί για σέντρα. Στο 6ο λεπτό ο Πέλκας κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι, ο Μπακασέτας με έναν κεραυνό από τα έντεκα βήματα άνοιξε το σκορ για τη «γαλανόλευκη».

Από σέντρα του Μασούρα ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ – που… παίζει για τον Παναθηναϊκό – με κεφαλιά ψαράκι «έγραψε» το 2-0 για την «επίσημη αγαπημένη»!

Ο «Μπάκα» σημείωσε νέα τελική με μακρινό σουτ σε ένα εξαιρετικό 20λεπτο για την Εθνική. Από λάθος του Τσιμίκα ο Τσεσνόκοφ έπιασε ένα σουτ, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε πάνω στον Χατζηδιάκο και κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Η Ελλάδα δεν πτοήθηκε από την πίεση που άσκησε το Καζακστάν για ένα δεκάλεπτο. Σε ένα εκπληκτική ανάπτυξη ο Μασούρας στη 2η ασίστ του έδωσε γκολ «πάρε-βάλε» στον Ιωαννίδη για το 3-0.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι η ομάδα του Πογιέτ βρήκε και τέταρτο γκολ με κεφαλιά του πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού, Κουρμπέλη.

Στη διακοπή για το ημίχρονο ο Ρέτσος πέρασε στη θέση του Χατζηδιάκου. Στο 48′ ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε σταθερά δυνατό σουτ των φιλοξενούμενων στην πρώτη τους προσπάθεια στο β’ μέρος. Ο Τσεσνόκοφ έκανε νέα προσπάθεια εντός περιοχής με τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας.

Σε γρήγορη αντεπίθεση της Ελλάδας ο Μπακασέτας «απείλησε» με δυνατό σουτ, μπλόκαρε ο Σάτσκι. Ο Πογιέτ άλλαξε τους Ιωαννίδη και Πέλκα με τους Κωνσταντέλια και Γιακουμάκη στη μια ώρα αγώνα.

Περίπου πέντε λεπτά αργότερα ο Ρότα αντικατέστησε τον Μπάλντοκ. Στην τελευταία του φάση πριν βγει (για το πέρασμα του Μπουχαλάκη) ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έκανε την παρέμβασή του αμυντικός του Καζακστάν. Στο 85′ ο Ταπάλοφ έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 5-0 της Ελλάδας.

Η γαλανόλευκη σπατάλησε ευκαιρίες με Κωνσταντέλια, Γιακουμάκη και Μασούρα και για ένα έκτο γκολ.

Εθνική Ελλάδας (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης

Καζακστάν (Αντίεφ): Σάτσκι, Καΐροφ, Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Μπαϊσεμπέκοφ, Ζαϊνουντίνοφ, Αστάνοφ, Τσεσνοκόφ, Σαμορόντοφ

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version