Παναθηναϊκός: Δύσκολος ο δρόμος προς το... πολυπόθητο!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Μακάρι το ντέρμπι στο Φάληρο να αποτελέσει την κηροζίνη που θα εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Ήθελε πολύ η ομάδα μια επιτυχία που θα της ανέβαζε το ηθικό.

Το 1-3 στον Πειραιά έχει παιδαγωγικό κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα: είναι ένα ωραίο παράδειγμα ότι το ωραίο παιχνίδι είναι πάνω απ’ όλα – κυρίως είναι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να ανανεώνεις την αγάπη σου για το ποδόσφαιρο, αν δεν σου έχουν χαλάσει το μυαλό τα παιχνίδια εξουσίας με τους διαιτητές, πράγμα δύσκολο.

Πάντως, χαρά αληθινή προσφέρει μόνο το θέαμα –πολύ περισσότερο από…δοσμένους τίτλους, κερδισμένους στα γραφεία, είναι αυτό που από πέρσι προσπαθεί να κάνει ο συλλογος.

Ο Ιβάν έκανε το πρώτο βήμα και ο Τερίμ βαδίζει στα χνάρια του, με τους παίκτες να ακολουθούν.

Στο λιμάνι οι τελευταίοι απέδωσαν πολύ καλά, με συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό, δίχως “δωράκια” από τους διαιτητές, αναγκάζοντας την εξέδρα να αδειάσει τις θέσεις της πολύ πριν το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Η ανάγκη να παιχτεί καλή μπάλα με πειστικό τρόπο, κόντρα σε όλους και σε όλα, έδωσε προ ημερών μια μεγάλη νίκη στο κλαμπ.

Καμία ομάδα δεν έφτασε ένα βήμα από την διάλυση (θυμάστε τι γραφόταν μετά τις γκέλες με Λαμία, Κηφισιά;), πριν βρει το δρόμο για την ευτυχία, όπως ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News