Παναθηναϊκός: Ο Λοντίγκιν έγινε διεθνής λόγω του Τερίμ!

Παναθηναϊκός: Να μην γίνει τον ίδιο και με Λοντίγκιν...

‘Οσο οξύμωρο κι αν ακούγεται ο Γιούρι Λοντίγκιν χρωστάει την κλήση του στην εθνική Ρωσίας στον Φατίχ Τερίμ.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει εννέα διεθνείς παίκτες συνολικά και μέσα σ’ αυτούς βρίσκεται για πρώτη φορά κι ο Γιούρι Λοντίγκιν όντας παίκτης του Τριφυλλιού.

Ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας επέστρεψε στην εθνική Ρωσίας εξαργυρώνοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνει στους πράσινους, αλλά και το γεγονός πως όταν αγωνίζεται είναι σταθερά μέσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Παρ’ όλα αυτά τίποτα απ’ αυτά δεν αποτέλεσε το βασικό στοιχείο, ώστε ο Λοντίγκιν να κληθεί στη Ρωσία, καθώς τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε ο Φατίχ Τερίμ!



Συγκεκριμένα όπως εξήγησε ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ρωσίας, ο τρόπος παιχνιδιού και γενικότερα η τακτική του Τερίμ ήταν αυτή που οδήγησαν τους ανθρώπους της ομάδας να πάρουν τον Γιούρι Λοντίγκιν κι όχι τον Αλεξάντερ Νιγκματούλιν.

Αναλυτικά:

«Ας πούμε πως τελικά προτιμήσαμε να καλέσουμε τον Γιούρι Λοντίγκιν και όχι τον Άρτουρ Νιγκματούλιν, επειδή ο Παναθηναϊκός εφαρμόζει ένα στυλ ποδοσφαίρου που προσεγγίζει τον τρόπο παιχνιδιού της Ρωσίας. Η Νίζνι Νόβγκορντ παίζει διαφορετικά. Δεν είναι λάθος του Νιγκματούλιν. Απλώς η ομάδα του έχει άλλη φιλοσοφία. 

Δεν την κατηγορούμε, παίρνει τα αποτελέσματα της με άλλη μέθοδο. Είμαι χαρούμενος για τη Νίζνι Νόβγκορντ, αλλά αυτή τη στιγμή ο Λοντίγκν κάνει στον Παναθηναϊκό αυτό που ψάχνουμε» τόνισε ο Καφάνοβ.

Στον Καφάνοβ επισημάνθηκε η ηλικία του Λοντίγκιν και εκείνος υποστήριξε πως δεν τον ενδιαφέρει: «Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι ένας ικανός Ρώσος γκολκίπερ. Αυτό είναι το πρώτο. Είναι ένας άξιος εκπρόσωπος της ρωσικής ποδοσφαιρικής σχολής στο εξωτερικό. Αυτό είναι το δεύτερο.

Τρίτο και πιο σημαντικό, ποτε δεν εξετάζω την ηλικία ενός τερματοφύλακα. Αν δεν μου ελεγες ότι ο Λοντίγκιν είναι 34 ετών, εγώ ορκίζομαι πως δεν θα το ήξερα».

Δηλώσεις παραχώρησε και ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού ανέφερε ότι περίμενε να βοηθήσει ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του: «Εγώ πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να κληθώ ξανά στην Εθνική ομάδα. Τα παιχνίδια με τη Σερβία και την Παραγουάη μας δίνουν την ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, κυρίως στα νεαρά παιδιά που παίζουν στο ρωσικό πρωτάθλημα. Μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο καλοί είμαστε κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News