Ο Κώτσιρας που «κατάπιε σπαθιά» και το... ακύρο του Πογέτ!

Η αντίδαση Κώτσιρα στην προτεινόμενη ενδεκάδα με Αστέρα (pic)

Ο Γιάννης Κώτσιρας δε βρίσκεται στους παίκτες που θα εκπροσωπήσουν το επερχόμενο διάστημα την εθνική Ελλάδος σε μια απόφαση που γεμίζει ερωτήματα και απορίες.

Ο Γιάννης Κώτσιρας ήταν το τελευταίο διάστημα, ίσως, ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού σε συνολική απόδοση με σπουδαίες εμφανίσεις.

Από τη στιγμή που ο Φατίχ Τερίμ ανέλαβε την ομάδα κι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Κώτσιρα, τότε ο Έλληνας μπακ δε βγήκε από την ενδεκάδα.

Οι εμφανίσεις του ήταν σπουδαίες σε μια πολύ δύσκολη εποχή για το σύλλογο, ο οποίος είχε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και πολλές απουσίες.

Ουσιαστικά ο Κώτσιρας κουβάλησε τον Παναθηναϊκό για περισσότερο από ένα μήνα δείχνοντας ότι μπορεί να παίξει όπου θέλει ο προπονητής του, καθώς πέρασε σ’ αυτή τη διάρκεια από πέντε θέσεις κι ανταποκρίθηκε άψογα σ’ όλες.



Γενικότερα με μια φράση ο Έλληνας μπακ «κατάπιε σπαθιά» και μάλιστα αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας για το μήνα Ιανουάριο δικαιώνοντας τόσο τον ίδιο του τον εαυτό όσο και τον Φατίχ Τερίμ που τον πίστεψε.

«Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στη νέα μου θέση», είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια φιλοσοφία που δείχνει πως θέλει να έχει στην πράξη χωρίς να μένει στα λόγια.

Μετά, λοιπόν, από μια τέτοια παρουσία όλο αυτό το διάστημα, ένα τρομερό step-up, ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να μην τον καλέσει στην εθνική ομάδα για τα επερχόμενα κρίσιμα ματς που θα κρίνουν την παρουσία της «γαλανόλευκης» στο Euro.

Μια απόφαση που γεννάει πολλά ερωτήματα κι απορίες όσον αφορά τα κριτήρια που διαλέγει παίκτες ο Ουρουγουανός προπονητής, καθώς τι άλλο πρέπει να κάνει ο Κώτσιρας, για να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος; Πάντως η απάντηση: «σπαθιά να καταπιεί», δεν αρκεί διότι το έκανε κι αυτό!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News