Παναθηναϊκός: Μεγάλο το δίλημμα

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Φοβερό δεν είναι να έχεις βάλει δύο γκολ σε ΟΦΗ και Λαμία και παρόλα αυτά να μην έχεις κερδίσει;

Μάλιστα από το κλαμπ της Φθιώτιδας κόντεψες να φας και τρίτο τέρμα, χωρίς Καρλίτος στο τερέν, με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να παίζει με παίκτη λιγότερο!

Λέμε συχνά στο ποδόσφαιρο ότι σε τοπ επίπεδο αν θες να κυριαρχήσεις αμυντικά χρειάζεσαι να κουραστείς περισσότερο από αυτόν που προσπαθεί να επιτεθεί.

Σήμερα η αναχαίτιση και η αντεπίθεση έχουν γίνει δύσκολη πρόταση. Ο Γιοβάνοβιτς πήγε πέρσι να πάρει το πρωτάθλημα με αυτή την συνταγή.

Το ποδόσφαιρο του δεν εντυπωσίαζε, είχε όμως χτίσει ένα γκρουπ μαχητών. Προσέξτε, η ομάδα του δεν ήταν ότι ταμπουρωνόταν, προσπαθούσε να δημιουργήσει μέσα από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της χώρους.

Είχε όμως αμυντική συμπεριφορά πιο υψηλού επιπέδου από την φετινή, μπορούσε να παίξει άμυνα εκτός περιοχής με ποδοσφαιριστές που συνδύαζαν, τεχνική, ταχύτητα και ποιότητα, σαν τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Παλάσιος π.χ.

Ο Τερίμ σκέφτεται το ποδόσφαιρο αλλιώς, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεσαι καν προπονητή για να κερδίσεις στην έδρα σου αδύναμους ή αδιάφορους αντιπάλους.

Το αναφέρουμε επειδή εσχάτως έγινε της μόδας το θάψιμο Ακαϊντίν και Ούγκο, τον…ξεχάσαμε τον Σπόραρ και τον Βέρμπιτς και τον Τζούρισιτς και…βρήκαμε άλλους να “στολίζουμε”.

Εν πάσει περιπτώσει, τώρα το κλαμπ πρέπει να κάνει ΤΕΛΕΙΑ πλέι-οφ για να πάρει τον τίτλο, ξέροντας ότι εύκολα μπορεί να το ξεπαστρέψουν 2-3 ανάποδες διαιτητικές αποφάσεις και μετά να κυνηγάει (πάλι) την ουρά του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News