Παναθηναϊκός: Και τι έχει να γίνει το καλοκαίρι...

Τερίμ: «Ελπίζω να παραμείνουμε πρώτοι» - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Μας αρέσει που ο Τερίμ παίζει με δύο μεσοεπιθετικούς (Μπερνάρ, Μπακασέτα), που ζητάει Έλληνες στις μεταγραφές, που έχει προσωπικότητα και δεν φοβάται να πει -μετά την απίστευτη γκέλα με την Κηφισιά -ότι “στα πλέι-οφ θα πάρουμε το αίμα μας πίσω”.

Ο τύπος είναι σίγουρος για τον εαυτό του και το πλάνο του, παρότι χρόνο αρκετό για να το διδάξει δεν έχει.

Στον τρόπο π.χ που δημιουργούν τις επιθέσεις τους οι ομάδες σήμερα, γίνεται επιστημονική δουλειά που παίρνει κάμποσο διάστημα να αφομοιωθεί.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν πλήρη γνώση για το πώς πρέπει να κινούνται και ανάλογα με το που βρίσκονται πώς να λειτουργήσουν για να βγάλουν αδυναμία στην άμυνα.

Σε συνδυασμό με την εξέλιξη του αθλήματος που θέλει τους μεσοεπιθετικούς να έχουν ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση, κάνει δύσκολη την ζωή των ομάδων που επιλέγουν να αμυνθούν.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι γρήγορο, έχει πίεση και τρεξίματα γεμάτα ένταση, όλα γίνονται τόσο γρήγορα και τόσο προγραμματισμένα, που αν δεν είσαι καλός θα ταπεινωθείς.

Ο Τερίμ φέτος επιλέγει να παίξει επίθεση, δίχως να έχει φροντίσει να χτίσει στιβαρή αμυντική συμπεριφορά, δίχως να έχει καταφέρει να δημιουργήσει κέντρο που βγάζει τρεξίματα κι επιθετικότητα, δίχως κεντρικά χαφ που “πληγώνουν” τους αντιπάλους.

Στην Ελλάδα κουτσά στραβά μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό, αλλά για να κάνεις το βήμα παραπάνω πρέπει να εναρμονιστείς με τις ανάγκες της εποχής, να ξοδέψεις περισσότερα, να κάνεις την προετοιμασία όπως εσύ θες. Αλλά αυτά θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News