Σημαιοφορίδης: «Η απόφαση του CAS δεν είναι νίκη του Ολυμπιακού - Αυτό μου προκαλεί έκπληξη»

Απόφαση CAS: Παραμένει ο μηδενισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, αλλά παίρνει πίσω τον έναν βαθμό!

Ο έγκριτος νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για την απόφαση του CAS για τη διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια πολύ μικρή νίκη, που δεν βασίζεται στις προβλέψεις, αλλά είναι νομολογικά δεδομένο στο CΑS σε κάποιες περιπτώσεις, όπως και στη συγκεκριμένη, ο Ολυμπιακός χάνει τον αγώνα με 3-0, αλλά η επιπλέον ποινή της αφαίρεσης βαθμών δεν είναι δίκαιο να του επιβληθεί.

Δεν πρόκειται για τη νίκη. Νίκη απόλυτη για τον Ολυμπιακό θα ήταν ή να δικαιωθεί και να θεωρηθεί ότι ο Παναθηναϊκός ήταν υπαίτιος για την διακοπή του αγώνα ή στην χειρότερη των περιπτώσεων να συνεχιστεί ο αγώνας από τη στιγμή που διεκόπη.

Είχα τονίσει πως μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μιλάει για αντικανονική διακοπή αλλά δεν κατέθεσε ένσταση. Αυτό το τονίζει και το CAS, που λέει ότι η διακοπή οφείλεται στον Ολυμπιακό, είναι οριστικό, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός δεν αμφισβήτησε την αντικανονική διακοπή, όπως θα έπρεπε να κάνει. Το γεγονός αυτό τονίζεται και από τα τρία δικαστικά όργανα που έχουν εμπλακεί.»

Παράλληλα, μίλησε και για την εκπροσώπηση 23χρονου στρατιώτη που είχε εμπλακεί σε οπαδικά εισιτήρια:

«Αφορά πάλι το στρατοδικείο, για έναν αγώνα στις Σέρρες , όπου ενεπλάκη ένας στρατιώτης. Μετά από 3ωρη διαδικασία καταφέραμε να τιμωρηθεί μόνο με χρηματική ποινή, και όχι με φυλάκιση, γιατί είναι πολύ δύσκολο και απεχθές να βλέπεις ένα παιδί 22-23 χρονών να μπαίνει στη φυλακή».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News