Καρπετόπουλος: «Το CAS θα αποφάσιζε κι επανάληψη του ντέρμπι αν... - Αδικη η ποινή»

Σπάθας: «Υπάρχει κόκκινη κάρτα στον Βέρμπιτς στο 16ο λεπτό!» (vid)

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος σχολίασε μέσω της εφημερίδας, «Sportday» την απόφαση του CAS για το ντέρμπι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της ρίψης κροτίδας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος, σχολίασε μέσω της εφημερίδας «Sportday» την απόφαση που εξέδωσε επίσημα το CAS για το ντέρμπι των αιωνίων, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της ρίψης κροτίδας.

Ουσιαστικά με βάση τα λεγόμενα του Καρπετόπουλου η ποινή που παρέμεινε στον Ολυμπιακό είναι άδικη.

Αναλυτικά:

Τώρα που βγήκε η απόφαση μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα. Πρώτα απ’ όλα αν το ελληνικό πρωτάθλημα δεν βρισκόταν μία αγωνιστική πριν απ’ το τέλος της κανονικής περιόδου, νομίζω πως το CAS θα αποφάσιζε κι επανάληψη του ματς. Το… ροκάνισμα της ποινής δείχνει ότι για το δικαστήριο η ποινή είναι άδικη. Τα περί στενότητας του προγράμματος επικαλέστηκαν οι δικηγόροι της ΕΠΟ στη διαδικασία και νομίζω πως είναι η μόνη απ’ τις θέσεις τους που επηρέασε σε κάτι την κρίση των δικαστών. Διότι κατά τ’ άλλα το μόνο που η ΕΠΟ προσπαθούσε στη διαδικασία ήταν να μειώσει τον Ολυμπιακό, όχι να υπερασπιστεί την απόφαση. Γι’ αυτό κι οι μάρτυρες της, αντί να είναι κάποιοι που να υπερασπίζονται την ποινή μιλώντας για τον ελληνικό κανονισμό και τη λογική του, ήταν ο αρχηγός της αποστολής, Λεωνίδας Μπουτσικάρης κι ο γιατρός του Παναθηναϊκού. Ούτε καν ο γιατρός του αγώνα…

Η επιστροφή του βαθμού, δηλαδή η επί της ουσίας διαγραφή του μηδενισμού του Ολυμπιακού, του επιτρέπει να ισχυρίζεται βάσιμα πως οι αποφάσεις των ελληνικών αθλητικών δικαστηρίων δεν ήταν οι δικαιότερες. Του επιτρέπει επίσης να πιστεύει ότι στις εκδικάσεις που έγιναν εδώ έπεσε θύμα μας κακής αντιμετώπισης κι ότι οι δικαστές δεν στάθηκαν στο τι ακριβώς συνέβη, αλλά ασχολήθηκαν με την ποινή και με τίποτα άλλο. Ωστόσο πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να βλέπουμε το δάσος, όχι το δέντρο. Αυτό το CAS  αποφάσισε έχει να κάνει επί της ουσίας με το ίδιο το σπορ και τη δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Που πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα κι όχι στα χαρτιά, αλλά σιγά αυτά να μην μας απασχολούν γενικά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News