Βοτανικός: Ο κίνδυνος, οι προθεσμίες και το χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης

Βοτανικός όπως... Λεωφόρος για τον Παναθηναϊκό

Μεγάλο είναι το θέμα της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό και τι τελικά αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα αναφορικά με την κατασκευή αυτή.

Το βασικότερο εμπόδιο όλης αυτής της κωλυσιεργίας δεν παύει να είναι η γραφειοκρατία που έχει προκύψει.

Συγκεκριμένα τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας έχουν σαν στόχο να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την ανάθεση των συμβάσεων στους αναδόχους με σκοπό να προλάβουν τις προθεσμίες του Ταμείου Ανάκαμψης και να εξασφαλίσουν χρήματα για τη χρηματοδότηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει χρονοδιαγράμματα, τα οποία είναι συγκεκριμένα και σφιχτά με αποτέλεσμα αν παραβιαστούν να χάνονται αυτόματα και τα χρήματα με τη συμβασιοποίηση των έργων να προσδιορίζεται για τον Μάρτιο ή το αργότερο τον Απρίλιο.

Οποιαδήποτε όμως καθυστέρηση θα τη θέση σε κίνδυνο. Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν όλες οι ημερομηνίες και είναι βασικός λόγος που η Ανάπλαση ΑΕ πέρασε στο κεντρικό κράτος και δεν έμεινε στη δικαιοδοσία του Δήμου Αθηναίων.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το γήπεδο δεν κινδυνεύει αφού η σύμβαση έχει υπογραφεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κυβέρνησης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News