«Πέταξε» δύο βαθμούς στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός! (vid)

«Πέταξε» δύο βαθμούς στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός! (vid)

Αυτοκτόνησε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο απέναντι στη Λαμία των δέκα ποδοσφαιριστών. Οι Μπερνάρ και Γερεμέγεφ πέτυχαν τα τέρματα για το Τριφύλλι, το οποίο δεν κατάφερε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της ομάδας στην επιστροφή τους στο γήπεδο.

Με διάθεση να πάρει άμεσα το προβάδισμα στο σκορ μπήκε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο μπροστά και στο κοινό του. Στο 8′ ο Μαντσίνι έβγαλε τον Σπόραρ σε θέση βολής, το τελείωμα του Σλοβένου, όμως, κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Κοσέλεφ. Ο Βέρμπιτς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Αϊτόρ.

Ο Σιμόν παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ, λίγο αργότερα, αποχώρησε κι αυτός με πρόβλημα από τον αγωνιστικό χώρο και ο Μλαντένοβιτς πήρε τη θέση του. Με διαφορετική την αριστερή του πλευρά, ο Παναθηναϊκός «απείλησε» με σουτ του Αϊτόρ.

Από στατική φάση στο 29′ ο Ακαϊντίν έπιασε καλή κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία της Λαμίας. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Αϊτόρ βρήκε και δεύτερη τελική, αλλά η προσπάθειά του αλλοιώθηκε πάνω στο τάκλιν του Παπαδόπουλου.

Ο Μαρτίνεθ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για εγκληματικό μαρκάρισμα πάνω στον Ακαϊντίν.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρλίτος απέφυγε Πέρεθ, Βιλένα και Ούγκο και πέρασε τη μπάλα από την τρύπα της βελόνας για το 0-1 της Λαμίας μέσα στη Λεωφόρο.

Η απάντηση του Τριφυλλιού ήρθε αμέσως μετά από έξοχη ενέργεια του Μαντσίνι και εκτέλεση του Μπερνάρ με το δεξί.

Εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Τερίμ έβαλε δεύτερο επιθετικό με το πέρασμα του Γερεμέγεφ στη θέση του Βιλένα. Από σέντρα του Μλαντένοβιτς ο Σουηδός φορ κατέγραψε την πρώτη του τελική στο 49′ με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 56′ χλιαρό ψαλιδάκι του Σπόραρ δεν ανησύχησε τον Κοσέλεφ.

Σε μια ωραία στιγμή στη Λεωφόρο ο Καρλίτος άφησε τη θέση του στον Κορνέζο και χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Στιγμές αργότερα ήρθε η μεγάλη ανατροπή 2-1 για τον Παναθηναϊκό με τον «Βάγια» να τροφοδοτεί μέσα στο «κουτί» τον Γερεμέγεφ, ο οποίος σκόραρε με ευκολία για 7η φορά στο πρωτάθλημα.

Στο 65′ ο Μαντσίνι τελείωσε μια προσπάθεια υπό καλές προϋποθέσεις δίχως να βρει εστία. Τρία λεπτά αργότερα η Λαμία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με κεφαλιά του Τσιλούλη με τον Ντραγκόφσκι να μην καταφέρνει να κρατήσει τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Μπερνάρ πήγε να σκοράρει ξανά με το δεξί, ο Κοσέλεφ αντέδρασε.

Η Λαμία «άγγιξε» το 3-2 και πάλι με πρωταγωνιστή τον Τσιλούλη. Ο Τερίμ έβαλε Λημνιό και Κώτσιρα στο παιχνίδι για να κάνει πιο απειλητική την ομάδα. Στο 89′ ο Αϊτόρ ζήτησε πέναλτι, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και δεν δόθηκε κάποια παράβαση. Στις καθυστερήσεις ο Λημνιός δεν βρήκε εστία με μακρινό σουτ.

Χαμός έγινε στις καθυστερήσεις, ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία , η Λαμία έδιωξε στη γραμμή. Ο Κώτσιρας «πυροβόλησε» δις, το ένα σουτ πήγε στο δοκάρι, το άλλο εκτός εστίας.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ούγκο, Ακαϊντίν, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Μαντσίνι, Σπόραρ

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Καρλίτος, Μαρτίνεθ, Σλίβκα, Σιμόν, Σίντκλει, Παπαδόπουλος, Τσιλούλης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News