«Έρωτας» ο... Παναθηναϊκός, πάει... καρφί για τελικό! (vids)

«Έρωτας» ο... Παναθηναϊκός, πάει... καρφί για τελικό! (vids)

Ο (πολύ) ανώτερος Παναθηναϊκός «άλωσε» την Τούμπα (0-1) του Αγίου Βαλεντίνου και πλέον, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Επέστρεψε στα γκολ ο Σπόραρ, αποβλήθηκαν Μπακασέτας και Τάισον!

Ο διαιτητής Λίντχαουτ χάρισε κίτρινη κάρτα στον Τσιγγάρα στο 5′ για τάκλιν από πίσω στον Παλάσιος σε κατάσταση αντεπίθεσης. Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του στιγμή στο ντέρμπι «απείλησε» από επικίνδυνη ενέργεια του Ζίβκοβιτς, στο δεύτερο δοκάρι ο Ντεσπόντοφ δεν κατόρθωσε να δώσει πορεία στη μπάλα προς την εστία του Ντραγκόφσκι.

Λίγο πριν το 20λεπτο, από επικίνδυνο γύρισμα του Ντεσπόντοφ ο Τόμας τελείωσε τη φάση με τον Πολωνό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να σώζει ηρωικά την ομάδα με το πόδι. Ο Γέντβαι αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι.

Σε απίθανη αντεπίθεση του Τριφυλλιού ο Παλάσιος δεν έκανε το κοντρόλ και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί τετ α τετ με τον Κοτάρσκι. Ο Μπερνάρ στο 35′ σούταρε με προϋποθέσεις, ο Κεντζιόρα αλλοίωσε την προσπάθειά του, η οποία τελικά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μλαντένοβιτς σταμάτησε τον Τόμας που όδευε μόνος του προς τον Ντραγκόφσκι, έπειτα από γρήγορη επαναφορά του Κοτάρσκι. Ο Σέρβος μπακ εκτέλεσε από πολύ μακρινή απόσταση, ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά. Δοκίμασε την τύχη του και ο Γέντβαι δίχως να ανησυχήσει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 42′ ο Τόμας επιχείρησε ένα επικίνδυνο γυριστό μέσα από την «πράσινη» περιοχή δίχως επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα φάουλ στο χώρο του κέντρου, ο Λίντχαουτ, όμως, έδωσε τέλος στο πρώτο ημίχρονο δίχως να κρατηθεί κάποιος χρόνο για καθυστερήσεις.

Ο Αράο που προωθήθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ επιχείρησε δυνατό τελείωμα, ο Μιχαηλίδης έκανε παρέμβαση και παραχώρησε κόρνερ. Ο Πέρεθ σταμάτησε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με το χέρι και τιμωρήθηκε για κίτρινη κάρτα.

Από απίθανο build up και σέντρα του Κώτσιρα ο Μπερνάρ έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Κοτάρσκι έδιωξε δύσκολα, στην επαναφορά ο Σπόραρ σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Στη μια ώρα παιχνιδιού ο Σλοβένος φορ «χόρεψε» δύο αμυντικούς του ΠΑΟΚ, δεν είχε, όμως, την απαραίτητη ισορροπία για να σιγουρέψει το τελείωμά του και ο Κοτάρσκι απόκρουσε.

Οι Μεϊτέ, Τάισον και Μουργκ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Τσιγγάρα, Ντεσπόντοφ και Αντόνιο. Ο Σπόραρ έκανε και τρίτη τελική μετά το γκολ με τον Κοτάρσκι να διώχνει δύσκολα. Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε και αυτός, σε μια αλλαγή με το πέρασμα του Μαντσίνι στη θέση του Παλάσιος.

Ο Τούρκος προπονητής έκανε την ανατροπή, έβγαλε τον Σπόραρ και έβαλε τον Ζέκα με τον Μπακασέτα να περνάει στη θέση του σέντερ φορ. Ο Ντραγκόφσκι απογειώθηκε και απέκρουσε φοβερή κεφαλιά του Σαμάτα διατηρώντας το προβάδισμα του Παναθηναϊκού.

Στο 80′ ο Λίντχαουτ απέβαλε και τον Τάισον και τον Μπακασέτα με απευθείας κόκκινη κάρτα, έπειτα από μια σύγκρουση των δύο σε «νεκρό» χρόνο. Ο Τερίμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με Βαγιαννίδη, Χουάνκαρ και Σένκεφελντ αντί των Μπερνάρ, Τσέριν και Μλαντένοβιτς.

Οι «πράσινοι» απείλησαν με πλαϊνό σουτ του Κώτσιρα στο 87′. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, η μπάλα άλλαξε πορεία σε σουτ του Μεϊτέ από Πέρεθ-Γέντβαι και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σοάρες, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Αντόνιο, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τόμας

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Γέντβαι, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ, Σπόραρ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News