«Τριάρα» στο ρελαντί ο Παναθηναϊκός και τώρα... «ΠΟΛΕΜΟΣ»!

Με πολλές αλλαγές ο Παναθηναϊκός έδειξε σοβαρός και δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα να κερδίσει τον Πανσερραϊκό με 3-0 σκορ. Οι Βέρμπιτς, Παλάσιος και Γερεμέγεφ «υπέγραψαν» τη νίκη του Τριφυλλιού που κράτησε φρέσκους αρκετούς ποδοσφαιριστές για τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδος.

«Τριάρα» στο ρελαντί ο Παναθηναϊκός και τώρα... «ΠΟΛΕΜΟΣ»!

Από κεφαλιά του Βέρμπιτς κοντά στη συμβολή των δοκών ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό της αναμετρήσεις στις Σέρρες. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR για περίπου δύο λεπτά για πιθανό σπρώξιμο στην περιοχή, ωστόσο, δεν υπήρξε ξεκάθαρα κάτι τέτοιο.

Στο 20′ ο Βιλένα πάτησε περιοχή από πλαϊνή θέση, έπειτα από απίθανο συνδυασμό με τον Μπερνάρ, αλλά κατά την εκτέλεσή του έχασε την ισορροπία έπειτα από πίεση των αντιπάλων και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χόβαν.

Ο Λοντίγκιν ήταν σταθερός σε προσπάθειες του Στάικου και του Μπέργκστρομ. Από κλέψιμο και ασίστ του Μπερνάρ ο Παλάσιος «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού για το 2-0 στην αναμέτρηση.

Η σπουδαιότερη στιγμή για τον Πανσερραϊκό σημειώθηκε στο 45′, όταν ο Ντανκερλούι έπιασε φαλτσαριστό σουτ εκτός της περιοχής του Παναθηναϊκού βρίσκοντας το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο β’ ημίχρονο ο Φατίχ Τερίμ έβαλε τον Κώτσιρα στη θέση του Βέρμπιτς. Οι «πράσινοι» πλησίασαν σε ένα τρίτο γκολ σε διπλή ευκαιρία με Κώτσιρα – Παλάσιος λίγο πριν το 60′. Ένα τέταρτο αργότερα από ενέργεια του Σπόραρ, ο Βιλένα έπιασε κεφαλιά «ψαράκι» για την αντίδραση του Χοβάν, στην «επαναφορά» της μπάλας ο Μπερνάρ δεν τελείωσε τη φάση.

Στο 79′ ο Σπόραρ τσίμπησε κανονικά τη μπάλα από τον Χόβαν κατά την προσπάθειά του να δώσει συνέχεια με βολέ, ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ δίχως να έχει έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο γκολκίπερ και πριν σκοράρει στην ανυπεράσπιστη εστία. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπερνάρ δεν κατάφερε και πάλι να «νικήσει» τον Χοβάν.

Ο Σένκεφελντ και ο Λημνιός αντικατέστησαν τους Μπερνάρ και Παλάσιος. Ο Ζέκα στο 87′ έκανε και τελική στο παιχνίδι με τη μακρινή του προσπάθεια να περνάει ελάχιστα δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανσερραϊκού. Οι Μαντσίνι και Γερεμέγεφ αποτέλεσαν τις τελευταίες αλλαγές του Τερίμ στις θέσεις των Βιλένα και Σπόραρ.

Στο 90+1 ο Γερεμέγεφ κατάφερε να βρει δίχτυα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όταν η μπάλα κόντραρε πάνω του σε σουτ του Μαντσίνι εντός περιοχής.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Διαμαντής, Στάικος, Ουεντραόγκο, Μορέιρα, Τόμας, Ουάρντα, Άλεκσιτς

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr