Παναθηναϊκός: Το κλειδί για την… εκτίμηση του Τερίμ!

Τερίμ: «Δεν θα ζητήσω μεταγραφή επιθετικού - Για αυτό στεναχωριέμαι πιο πολύ...»

Με τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα είδαμε σε κάποια σημεία του ματς πίεση σε κάθε τετραγωνικό του γηπέδου, διάβασμα των αδυναμιών του αντιπάλου, τρέξιμο ώστε να ακυρωθεί στη μεσαία γραμμή ο ΟΣΦΠ και μεθοδικότητα στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός όπως μας είχε δείξει επί Ιβάν μπορεί να κερδίσει 1-0 κάνοντας δέκα φάσεις και με 2-0 κάνοντας τέσσερις (το είδαμε στο ντέρμπι), διότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση αυτό που κάνει μπροστά είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ μεθοδεύοντας κι όχι κινούμενος βιαστικά.

Αυτό ισχύει περισσότερο σήμερα, επί Τούρκου κόουτς βλέπουμε μεγαλύτερη σιγουριά και ηρεμία. Στο παιχνίδι του τριφυλλιού ο σκοπός είναι μεν να γίνουν πολλά σουτ, αλλά να βγουν κι οι κατάλληλες πάσες χωρίς να είναι απαραίτητο αυτές να ξεκινούν από την άμυνα (απαράβατη αρχή του Γιοβάνοβιτς).

Επί Τερίμ είναι απαραίτητες οι ατομικές ενέργειες αλλά είναι επιβεβλημένες και οι συνεργασίες. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξέρεις που είναι ο συμπαίκτης σου και βέβαια να μπορείς να κρατάς μπάλα. Αν τα κάνεις αυτά, τον κόουτς τον έχεις κερδίσει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News