Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο για Φορτούνη - Μασούρα στον Παναθηναϊκό;

Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο για Φορτούνη - Μασούρα στον Παναθηναϊκό;

Το newspao.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό και τους δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη και Γιώργο Μασούρα για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει κάποια υποχρέωση μεσοβδόμαδα, αναπτύχθηκε μια φημολογία στο Twitter/X για τον Γιώργο Μασούρα και ειδικά για τον Κώστα Φορτούνη, (με τον οποίο υπήρξε μια χειραψία με τον τεχν. διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου στο πρόσφατο ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο), περί πιθανής μεταγραφής στον Παναθηναϊκό!

Ποια είναι τα δεδομένα;

Στον Παναθηναϊκό στράφηκαν προς το ελληνικό στοιχείο, καθώς το τελευταίο διάστημα επένδυσαν πολλά σε ξένους και δεν… έμειναν και πολύ ευχαριστημένοι.

Επί παραδείγματι, ο Σπόραρ, ο Βιλένα, ο Τζούρισιτς πληρώθηκαν αδρά και δεν έχουν κάνει τη διαφορά. Από την άλλη, οι Έλληνες αντιλαμβάνονται και κατανοούν καταστάσεις και δείχνουν μεγαλύτερη και πιο άμεση προσαρμοστικότητα στο πρωτάθλημα της χώρας (βλ. Μπακασέτα).

Ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζει στο ρόστερ του, κορυφαίες ελληνικές μονάδες. Και ταλέντο υπάρχει. Εξάλλου, η «επίσημη αγαπημένη» φλερτάρει μετά από πολλά χρόνια με μια συμμετοχή στο Euro.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως «οποιαδήποτε ελληνική περίπτωση προκύψει και είναι διαθέσιμη, θα την εξετάσει ο Παναθηναϊκός». Απέκτησε τον Λημνιό και τον Μπακασέτα, θα συνεχίσει και το καλοκαίρι του 2024 την ενίσχυση του ελληνικού του κορμού.

Θεωρητικά – για να πάμε στο ψητό – οι Μασούρας και Φορτούνης είναι διαθέσιμοι, καθώς διανύουν ήδη, το τελευταίο 6μηνο στο συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό. Αμφότεροι έχουν ως προτεραιότητα την πειραϊκή ομάδα, λόγω της μακράς συνεργασίας τους με εκείνη και της καλής σχέσης με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μασούρας είναι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Λέγεται από τους «απέναντι», ότι μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και δεν αποκλείεται μέσα στον επόμενο μήνα να υπάρξουν και οι ανακοινώσεις. Σίγουρα θα έχει δεχθεί «πιέσεις» από ομάδες, αλλά για την ώρα, οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι.

Η περίπτωση του Φορτούνη είναι πολύπλοκη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών είναι μια δεκαετία στο λιμάνι, αλλά η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό έχει περάσει και… περνάει πολλές δοκιμασίες. «Κόπηκε» από τον Μαρτίνς, «κόβεται» και από τον Καρβαλιάλ, ο οργανισμός δεν κάνει πρωταθλητισμό την τελευταία διετία.

Ο «Φορτού» θέλει το υψηλότερο συμβόλαιο της καριέρας του, μια θέση στην 11άδα και… τίτλους. Θα του τα δώσει αυτά ο Ολυμπιακός; Αυτό είναι το μεγαλύτερο ερώτημα!

Αν κάποιος εκ των δύο δεν επιλέξει τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί στο κάδρο. Αλλά όχι μόνο ο Παναθηναϊκός (από τη Superleague)…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News