Παναθηναϊκός: Τα πράγματα που καλείται να... διορθώσει!

Παναθηναϊκός: Τα στάδια που τον έφεραν στο σήμερα και η επόμενη μέρα

Πάντοτε πιστεύαμε πως για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα πρέπει να έχεις τον τρόπο σου και ότι κάθε ομάδα έχει ένα τρόπο δικό της.

Πάρτε τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα. Από τότε που τον θυμόμαστε για να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει ένα κυνηγό με εύκολο γκολ: είτε λέγεται Σαραβάκος, είτε Βαζέχα, είτε Σισέ, είτε Μπεργκ, αυτός είναι που καθαρίζει.

Αν τον έχει, ο ΠΑΟ μπορεί να κερδίσει δέκα ματς το χρόνο με 1-0 ή 2-1, εντός ή εκτός έδρας. Φυσικά δεν του φτάνει μόνο ένας αποτελεσματικός κυνηγός – χρειάζεται κι άλλα, αλλά αυτός είναι απολύτως απαραίτητος.

Αν δεν έχει τέτοιο στράικερ, όσο καλό κι αν είναι το ρόστερ του, η ομάδα θα βραχυκυκλώσει αργά ή γρήγορα.

Όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να περιμένει εξωαγωνιστικές βοήθειες, αλλά και γιατί το άγχος από τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι τεράστιο βάρος για τους ώμους αρκετών.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News