Παναθηναϊκός: Εκτοξεύεται ο Φατίχ Τερίμ, αν...

Τερίμ: "Αυτόν τον Παναθηναϊκό σκέφτομαι" - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου

Ο Φατίχ Τερίμ με το που πάτησε ελληνικό έδαφος έταξε στους οπαδούς το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ιδέα τι υλικό έχει στα χέρια του.

Εκτιμήσαμε την περιπετειώδη του φύση και το τόλμημα να αναλάβει το κλαμπ μετά από έναν πετυχημένο προπονητή, τώρα μένει να δούμε τι θα καταφέρει με τους παίκτες του γούστου του που τον προίκισε η διοίκηση.

Τα πρώτα δείγματα είναι καλά αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό δεν μετράει κι όλοι ξέρουμε τους λόγους, μια πιστολιά να φας από την διαιτησία και πάλι θα σε καταπιεί η εσωστρέφεια, θα κυνηγάς την ουρά σου και θα βρίσκεις ενόχους σε παίκτες και προπονητές.

Κατά τα άλλα ο κόουτς δεν είναι ένας σκηνοθέτης που απαιτεί από τους παραγωγούς σταρ που χρειάζεται για το επόμενο μπλοκμπάστερ του – πρέπει να μπορεί να κάνει κι άλλες δουλειές.

Να βελτιώνει παίκτες, να δίνει στην ομάδα του αγωνιστική ταυτότητα, να τη βοηθά στη διάρκεια των παιχνιδιών, να τη διοικεί όσο καλύτερα γίνεται.

Ο Τερίμ είχε την όρεξη να τα κάνει αυτά σε Τουρκία, Ιταλία. Πραγματοποιώντας στη χώρα μας restart στα 70 του δεν νιώθει διόλου να φθίνει και το σίγουρο είναι ότι δεν κρύβεται.

Πέρα από το αν κανείς αγαπά ή όχι το ποδόσφαιρο που οι ομάδες του παίζουν, ο έμπειρος τεχνικός ήταν πάντα ένας προπαρασκευαστής θριάμβων – το ξέρουν καλά στην πατρίδα του όπου λατρεύεται σαν Θεός. Εδώ -αν πάρει πρωτάθλημα-θα αγαπηθεί μέσα σε μήνες!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News