Άλλο να φεύγεις από τον Παναθηναϊκό σαν «Μπρινιόλι» κι άλλο σαν «Μπερνάρ»!

Άλλο να φεύγεις από τον Παναθηναϊκό σαν «Μπρινιόλι» κι άλλο σαν «Μπερνάρ»!

Υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα στο ποδόσφαιρο που εκτιμώνται περισσότερο από τα γκολ, τις ασίστ και τα clean sheets.

Στο μυαλό του μέσου οπαδού του Παναθηναϊκού ο Μπρινιόλι ήταν το «αδιαπέραστο τοίχος», ο Italian Wall, ο «κέρβερος» στα πράσινα γκολπόστ, ο σπουδαιότερος τερματοφύλακας του 21ου αιώνα.

Στο μυαλό του μέσου οπαδού του Παναθηναϊκού ο Μπερνάρ είναι ο μέτριος ποδοσφαιριστής, κάτι αρκετά «λιγότερο» από τις αρχικές προσδοκίες στο άκουσμα της μεταγραφής ενός Βραζιλιάνου πρώην διεθνή, που πληρώνεται αδρά από το Τριφύλλι και δεν έφερε τα επιθυμητά στατιστικά.

Ο Μπρινιόλι ήταν ο «Θεός», ο Μπερνάρ ήταν το «όχι κάτι ιδιαίτερο». Τελικά ο Ιταλός τερματοφύλακας εκτίμησε άλλα πράγματα που δεν σχετίζονται με τη Λεωφόρο, το Τριφύλλι, τη Θύρα 13. Εκτίμησε την Ελλάδα, τις ομορφιές της, τη ζεστή φιλοξενία και κυρίως, τα… μηδενικά στο συμβόλαιο!

Όλο αυτό το διάστημα, ο Μπερνάρ ήταν ο ορισμός του επαγγελματία στον Παναθηναϊκό, δεν είχε σε καμία περίπτωση, τον «αέρα» του σταρ, αν και έχει κάνει καριέρα απείρως ανώτερη από τον Μπρινιόλι με μια δεκαετία στα «σαλόνια»!

Ο Βραζιλιάνος εγγυάται πως μέχρι την τελευταία μέρα, θα δώσει ό,τι έχει για την κατάκτηση του νταμπλ. Μέχρι και στον τελευταίο αγώνα με τον Ατρόμητο, έβγαλε ασίστ στον Μλαντένοβιτς, και αρκεί, απλά, να δει κανείς τον πανηγυρισμό του, για να διαπιστώσει το ποιόν του (φωτό).

Ο Ιταλός μουρμούρισε, κρύφτηκε σε δικαιολογίες, «χαντάκωσε» τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη, ύποπτα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος και… σε τελικό χρόνο ανέφερε πως θα αλλάξει και περιβάλλον!

Ο Μπερνάρ, όχι για οικονομικούς λόγους, προφανώς, θα συνεχίσει στην Ατλέτικο Μινέιρο. Αυτό το κείμενο ενδέχεται να αποκτήσει περισσότερη αξία, όταν θα γίνει η ανακοίνωση για τον Μπρινιόλι από την επόμενη ομάδα του…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News