Ντέμης: «Αφελής ο Τερίμ απέναντι στον Λουτσέσκου - Εντυπωσιακή η προσαρμογή του Μπακασέτα» (vid)

Ντέμης: «Αφελής ο Τερίμ απέναντι στον Λουτσέσκου - Εντυπωσιακή η προσαρμογή του Μπακασέτα» (vid)

Ο Ντέμης Νικολαϊδης σχολίασε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στη Monday FC:

«Μου έμειναν από αυτήν την αγωνιστική ο Τάισον, ο Ντεσπόντοφ, ο Πόνσε και ο Ναβάρο. 

Δε νομίζω να δούμε εντυπωσιακό παιχνίδι στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο ένας θα προσπαθήσει να καταστρέψει το παιχνίδι του αλλουνού. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές, ο Ολυμπιακός τελευταία σκίζεται μέσα στο γήπεδο.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι πιο φαβορί από τον Παναθηναϊκό για να πάει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι, όπως οι τραυματισμοί.

Μεγάλη απόκρουση έκανε ο Κοτάρσκι στο 85′. Δεν είπα τι έχασε ο Μλαντένοβιτς, αλλά τι έπιασε ο Κοτάρσκι. Δεν ήταν σέντερ φορ, ήταν ο Μλαντένοβιτς. Εμένα αυτό μου βγήκε αυθόρμητα να πω. Ξεχώρισα και τον Μεϊτέ.

Τάισον και Ντεσπόντοφ είναι εκφραστές του ποδοσφαίρου που παίζει ο ΠΑΟΚ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αφέλεια. Θα υποθέσω, ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Λουτσέσκου ήθελε να δει πώς θα πάει και το ματς, γιατί δεν ξέρει και τον Τερίμ. Αν διαβάζεται. Νομίζω λίγο ήθελε να παρακολουθήσει το παιχνίδι. 

Ο Τερίμ ήταν αφελής απέναντι στον Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ όσο είχε τη μπάλα, δεν ήταν τόσο επικίνδυνος. Η αφέλεια ποια είναι; Ο Παναθηναϊκός ένιωσε ό,τι το χει το παιχνίδι και ανέβασε τις γραμμές του ψηλά. Αλλά ο ΠΑΟΚ αυτό ήθελε! 

Ο ΠΑΟΚ βγαίνει μπροστά με σχέδιο, η ΑΕΚ όχι τόσο, χρειάζεται περισσότερες ευκαιρίες. Ήθελα να δω τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι. Ο Ντεσπόντοφ και ο Τάισον είναι καταπληκτικοί φέτος. Στο β’ ημίχρονο ο Λουτσέσκου έδωσε γήπεδο, έτσι νομίζω εγώ. Από την άλλη βοηθιέται από τις κινήσεις του Τερίμ, όπως συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ.

Πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία. Κάνει τρεις αλλαγές απέναντι σε μια ομάδα που στην άμυνα, έχει πάει καλά. Ήταν βιαστικό να κάνει τρεις αλλαγές και να φέρει στην άμυνα τον Αράο. Πήρε τη μπάλα στα πόδια, όπως ήθελε. Ο ΠΑΟΚ υποχώρησε μερικά μέτρα και άρχισε να γίνεται επικίνδυνος.

Ο Παναθηναϊκός έχει τις δύο ευκαιρίες του στο τέλος. Τις δέχεται τις φάσεις ο ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να το πληρώσει. Δεν έβαλε 3ο γκολ, θα μπορούσε να μπει του Μλαντένοβιτς , θα έκλεβε βαθμό ο Παναθηναϊκός. Δεν βοηθήθηκε από τις αλλαγές και το κοουτσάρισμα. Μου αρέσει ο Αράο στόπερ, αλλά στο πρώτο ημίχρονο έκανε μεγαλύτερη δουλειά.

Δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι του Ιωαννίδη ο Γερεμέγεφ, αλλά δεν μπορώ να τον κρίνω. Πολλοί τραυματισμοί. Όλες αυτές οι εκπλήξεις του Τερίμ, κάποια στιγμή δεν θα πιάσουν.

Αν με ρωτούσες από πριν, θα έλεγα Λοντίγκιν στο τέρμα. Ο Κώτσιρας τα πάει μια χαρά ως αμυντικό χαφ, απλά θα πρέπει να σκεφτούμε και τι βάρη παίρνει ο Βαγιαννίδης που παίζει συνέχεια. Ο Βαγιαννίδης θα σκάσει κάποια στιγμή. Υπάρχουν πολλαπλά προβλήματα.

Δεν είμαι ρεπόρτερ, αλλά τους τραυματισμούς τους βλέπω από τότε που ήρθε ο Τερίμ. Βλέπω περισσότερη πίεση από τον Παναθηναϊκό, άρα , έχει αλλάξει και την προπόνηση.

Για τον Μπακασέτα να πω. Η προσαρμογή του είναι εντυπωσιακή στον Παναθηναϊκό, είναι λες και παίζει καιρό στην ομάδα. Κέρδισε το πέναλτι, έβαλε το πέναλτι, είχε άλλη μια καλή ευκαιρία.

Ήταν ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό πασών. Έκανε και το σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Για να περιμένουμε περισσότερα από τον Μπακασέτα, θα πρέπει να τον βοηθήσει και η υπόλοιπη ομάδα που με προβληματίζει.

Δεν είμαι σίγουρος ότι σημάδευε εκεί ο Μπακασέτας. Ήταν πάρα πολύ δυνατό το σουτ, 117 χιλιόμετρα. Αν σούταρε από τα 20 μέτρα μπορεί να ανέβαινε κι άλλο η δύναμη. Δεν προλάβαινε ο Κοτάρσκι, έμεινε στο κέντρο.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News