Νεμάνια Μαξίμοβιτς: Τι φέρνει στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός

Το newspao.gr σας παρουσιάζει το τελευταίο μεταγραφικό «μπαμ» του Παναθηναϊκού, τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Νεμάνια Μαξίμοβιτς: Τι φέρνει στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός

Λίαν συντόμως, οι Σέρβοι θα γίνουν τρεις στον Παναθηναϊκό, καθώς στην παρέα των Μλαντένοβιτς και Τζούρισιτς, θα προστεθεί και ο Μαξίμοβιτς.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψουμε πόσο μεγάλη μεταγραφή είναι αυτή για τον Παναθηναϊκό.

La Liga. Άλλο ποδόσφαιρο, άλλη κλάση. Κι όμως, οι πράσινοι φέρνουν στην Ελλάδα βασικό και αναντικατάστατο χαφ από το κορυφαίο για πολλούς, πρωτάθλημα στον κόσμο.

Ο Μαξίμοβιτς είναι διεθνής με τη Σερβία και βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (28 ετών). Το μεγάλο του «ατού» είναι η δουλειά του στην ανασταλτική λειτουργεία της ομάδας, ενώ είναι δυνατός με το κεφάλι (βλ. και το γκολ στην Οσασούνα), αποφασιστικός στα τάκλιν, γνωρίζει πώς να βάζει το σώμα του και γενικότερα διακρίνεται για το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του.

Στη Χετάφε είχε πάρει, αυτό που λέμε, το ρόλο του ηγέτη. Κάτι αντίστοιχο ήταν και ο Ρούμπεν Πέρεθ στη Λεγανιές, αλλά εδώ σαφέστατα μιλάμε για άλλο… επίπεδο!.

Δημιουργεί κι αυτός παιχνίδι από πίσω, ενώ μπορεί να παίξει και στη θέση «8». Στην Αστάνα είχε σημειώσει ο Σέρβος μέσος και παραγωγικές χρονιές σε γκολ και ασίστ στη συγκεκριμένη θέση.

Του αρέσει να παίζει με διαγώνιες και βαθιές μπαλιές και να αξιοποιεί τους ακραίους της ομάδας. Πρόκειται για μια ακούραστη μηχανή και το κυριότερο, δεν έχει ιστορικό τραυματισμών. Επιπλέον, ο Μαξίμοβιτς είναι εξαιρετικός και στα στημένα.

Το αρνητικό του Μαξίμοβιτς είναι η ταχύτητά του κι αυτό είναι, από μιας απόψεως, λογικό, διότι πρόκειται για ένα παιδί κοντά στο 1,90!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr