Σπουδαίο τρίποντο στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός και τώρα... Τούμπα! (vids)

Σπουδαίο τρίποντο στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός και τώρα... Τούμπα! (vids)

Ο Παναθηναϊκός δεν επηρεάστηκε από το Κύπελλο Ελλάδος και τα 120′ στο Φάληρο και έκανε το καθήκον του, παρά τις απουσίες, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-0). Γκολ από Αϊτόρ, Γέντβαι και τώρα… Τούμπα!

Ο Σπόραρ «απείλησε» στο 10ο λεπτό της συνάντησης, ο Γραμματικάκης έδιωξε σε κόρνερ. Νέο μακρινό σουτ του Πέρεθ δεν είχε τύχη. Ο Λοντίγκιν στο 14′ έκανε μεγάλο λάθος, ο Σουρλής δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία με τον Βαγιαννίδη να σώζει ως τελευταίος παίκτης της άμυνας.

Η τεράστια ευκαιρία για το Τριφύλλι σημειώθηκε στο 17′, όταν ο Κώτσιρας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ μέσα από την περιοχή των Αρκάδων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μλαντένοβιτς σούταρε από πλαϊνή θέση, ο Γραμματικάκης έκλεισε τη γωνία του.

Ο Βέρμπιτς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Αϊτόρ. Ο Καλτσάς υποχρέωσε τον Λοντίκγιν σε μια εξαιρετική απόκρουση λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στη Λεωφόρο, ωστόσο, στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε αντικανονική θέση με το βοηθό να μη σηκώνει τη σημαία.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού ως το 45′, δίχως να βρει το πολυπόθητο γκολ. Στις καθυστερήσεις ο Μπερνάρ έστειλε ψηλά τη μπάλα από απευθείας εκτέλεση φάουλ σε εξαιρετική σημείο.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για το Τριφύλλι που βρήκε το γκολ που δικαιούταν με τον Αϊτόρ. Ο Μαντσίνι σέντραρε προς τον Αϊτόρ και εκείνος από δύσκολο σημείο έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Γραμματικάκη για το 1-0 στη Λεωφόρο. Στιγμές αργότερα, τραυματίστηκε και ο Σπόραρ με τον Τσοκάι να επιστρέφει στη δράση.

Από φοβερή σέντρα του Αϊτόρ ο Γεντβάι με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού και «κλείδωσε» το τρίποντο για τους πράσινους. Στο 86′ οι Ακαϊντίν, Ζέκα και Λημνιός πήραν τις θέσεις των Πέρεθ, Βαγιαννίδη και Μπερνάρ. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Αλάγκμπε.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Κώτσιρας, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Σπόραρ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χουχούμης, Μουνάφο, Μάντζης, Καλτσάς, Σουρλής, Σίτο, Χριστόπουλος, Αλάγκμπε, Τζουκάνοβιτς

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News