ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΕΛΟΝΤΡΟΜ - Ο Παναθηναϊκός «ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ» τον Ολυμπιακό! (vids)

ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΕΛΟΝΤΡΟΜ - Ο Παναθηναϊκός «ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ» τον Ολυμπιακό! (vids)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ – Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπερνάρ παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για πάτημα στον Αλεξανδρόπουλο. Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 13′ έπειτα από δυνατή κεφαλιά του Σπόραρ που εξουδετέρωσε με αυτοθυσία ο Πασχαλάκης. Στο 27′ ήρθε η ώρα του Καμαρά να δει την κίτρινη κάρτα από τον Χίγκλερ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Φορτούνης σούταρε δίχως τύχη μπροστά στον Χουανκάρ για την πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» στο ντέρμπι. Από στατική φάση στο 38′ ο Βέρμπιτς έστειλε με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του.

Από σέντρα ακριβείας από τον Χουάνκαρ ο Μαντσίνι «εκτέλεσε» με τη μία στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο, δεν του έπιασαν τα φάλτσα και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο β’ ημίχρονο (χωρίς αλλαγές οι δύο προπονητές) οι γηπεδούχοι έκαναν τελική εντός εστίας με κεφαλιά του Ντόι από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη δίχως να ανησυχήσει ο Λοντίγκιν.

Το Τριφύλλι «απάντησε» άμεσα με τον Μαντσίνι, αλλά ο Αργεντινός έδωσε αρκετό ύψος στην προσπάθειά του. Στο 57′ ο Αλεξανδρόπουλος επιχείρησε να απειλήσει από μακριά. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του μέσω στατικής φάσης και ο Φορτούνης ανάγκασε τον Λοντίγκιν σε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι Πειραιώτες σημείωσαν – με το πέρασμα του Ποντένσε – νέα ευκαιρία με τον Μασούρα δίχως να βρει τον στόχο. Ο Φατίχ Τερίμ έριξε στον αγωνιστικό χώρο στο 66′ τους Ζέκα και Πέρεθ στις θέσεις των Μπερνάρ και Βιλένα.

Ο Λοντίγκιν έκανε σωτήρια παρέμβαση σε επικίνδυνο γύρισμα του Μασούρα, ο Βαγιαννίδης με τάκλιν βρήκε στο κεφάλι τον Ρώσο τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να επέμβει το ιατρικό επιτελείο των «πρασίνων». Το παιχνίδι συνεχίστηκε και ο Σπόραρ από τακουνάκι του Κώτσιρα βρέθηκε σε θέση βολής, ο Πασχαλάκης το είπε και πάλι «όχι».

Από σέντρα του Φορτούνη ο Μασούρας δεν έπιασε γεμάτο σουτ στο 86′. Λίγο πριν τα 90′ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για δύο πέναλτι, για χέρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και για μια σύγκρουση του Πασχαλάκη με τον Βέρμπιτς. Ο Κώτσιρας σούταρε με δύναμη στο 90+6 δίχως αποτέλεσμα.

Ο Βέρμπιτς παραλίγο να «ξεράνει» τον Ολυμπιακό στο 90+8 έπειτα από γυριστό σουτ, όμως, ο Πασχαλάκης έσωσε και πάλι την ομάδα του. Αυτή η απόκρουση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση.

Στο εξτρά 30λεπτο ξεκίνησε τα απρόοπτα για τον Παναθηναϊκό με τον Μλαντένοβιτς να παίρνει τη θέση του Χουάνκαρ. Στο 99′ από σέντρα με εξωτερικό φάλτσο του Ποντένσε ο Γιόβετιτς, ίσως και από αντικανονική θέση, δεν σημάδεψε την εστία. Ο Αϊτόρ αντικατέστησε τον Βέρμπιτς.

Από πλαϊνή θέση ο Ορτέγκα δοκίμασε και εκείνος την τύχη του, ο Λοντίγκιν έκλεισε τη γωνία. Στο 106′ οι Σένκεφελντ και Ακαϊντίν πέρασαν στο γήπεδο στις θέσεις των Μαντσίνι και Σπόραρ. Ο Τούρκος στόπερ μετετράπη κατά ανάγκην σε επιθετικός. Ο Ποντένσε έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στην τελευταία φάση του α’ μέρους της παράτασης.

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στο β’ μέρος της παράτασης και έτσι οι δύο «αιώνιοι» οδηγήθηκαν και αυτοί στη διαδικασία των πέναλτι.

Αϊτόρ και Ροντινέι σκόραραν στα πρώτα πέναλτι των δύο ομάδων. Ο Πέρεθ έκανε το 2-1, ο Ζέλσον Μάρτινς ισοφάρισε σε 2-2 με τον Λοντίγκιν να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα. Ο Αράο σημάδεψε το δοκάρι, όμως, η μπάλα έπεσε μέσα. Ο Γιόβετιτς πέταξε τον Λοντίγκιν από την αντίθετη γωνία.

Ο Γεντβάι βάρεσε εκπληκτικό πέναλτι για το 4-3, ο Ποντένσε «κορόιδεψε» τον εξουθενωμένο Λοντίγκιν για το 4-4. Οι Μλαντένοβιτς και Καρβάλιο αστόχησαν στα πέναλτι. «Μέσα» την έστειλε ο Κώτσιρας για το 5-4. Ο Βρουσάι κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό (5-5). Ο Βαγιαννίδης πέτυχε το 6-5, ο Ορτέγκα έδωσε συνέχεια στη διαδικασία (6-6).

Ο Σένκεφελντ με ψυχραιμία έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ (7-6). Ο Καμαρά το έστειλε στα περιστέρια και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε!

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Μπιανκόνε, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος, Χέσε, Καμαρά, Μασούρας, Φορτούνης, Ναβάρο

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γέντβαι, Χουανκάρ, Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Σπόραρ

Διαιτητής: Γιόχαν Χίγκλερ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Φαν Ζούλιεν Μάαρτεν (Ολλανδία), Χενκ Ντιόν Φίκερτ (Ολλανδία)
Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Παούλιους Φαν Μπέκελ (Ολλανδία)
AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου)

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News