Ίβιτς: «Για όνομα του Θεού, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί απολύθηκε ο Γιοβάνοβιτς»

Το γράμμα ενός Παναθηναϊκού στον Ιβιτς...

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και νυν της Κράσνονταρ Βλάνταν Ίβιτς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Mozzart Sport»:

«Στην Κράσνονταρ κανείς δεν μας ζήτησε να είμαστε πρώτοι. Ξεκινήσαμε τη σεζόν χωρίς μεγάλες επενδύσεις, πιο αδύναμους παίκτες σε σχέση με πέρυσι, γιατί έφυγαν τρεις ποδοσφαιριστές. Κάναμε δύο μεταγραφές μόνο στα μέσα Αυγούστου, έναν στόπερ κι έναν αριστερού μπακ. Στόχος ήταν να φέρουμε τέσσερις και πήραμε δύο παίκτες. Οι φιλοδοξίες μας δεν ήταν ποτέ να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι. Γνωρίζουμε ότι οι ρωσικές ομάδες δεν παίζουν στην Ευρώπη και ότι ο πρόεδρος δεν ήθελε να επενδύσει πολλά, ωστόσο ξεκινήσαμε καλά, νικήσαμε τη Ντιναμό στη Μόσχα…

Ο σύλλογος υπάρχει 15 χρόνια, αλλά είναι απίστευτα οργανωμένος. Μπορώ να μιλήσω για την Παρτίζαν, όχι για τον Ερυθρό Αστέρα, γιατί δεν ήμουν εκεί, αλλά γνωρίζω την οργάνωση των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Βάλτε και τις έξι ομάδες, μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα. Όλες μαζί δεν είναι οργανωμένες όπως η Κράσνονταρ.

Η Ζενίτ παίζει σε ένα γήπεδο που κόστισε 1 δις ευρώ η κατασκευή του. Το δικό μας είναι όμορφο. Η ακαδημία είναι οργανωμένη με τέτοιο τρόπο που ο ιδιοκτήτης έχτισε ξενώνα, όπου μένουν τα παιδιά, δίπλα στο σχολείο, στο οποίο φοιτούν καθημερινά. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε διεθνή σχολεία.

Στο Αθλητικό Κέντρο υπάρχουν 24 γήπεδα. Στην πρώτη ομάδα έχουμε πέντε βασικούς παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Σεργκέι Γκαλίτσκι είναι δισεκατομμυριούχος, ένας από τους πλουσιότερους Ρώσους, αλλά δεν σπαταλά λεφτά, έχει επενδύσει στην ακαδημία. Είμαστε το μόνο ιδιωτικό κλαμπ στη Ρωσία, όλα τα άλλα είναι κρατικά. Ο ιδιοκτήτης θέλει με την Ακαδημία, να δημιουργήσει ποιοτικούς παίκτες που θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τους πιο δυνατούς συλλόγους που έχουν οικονομική δύναμη. Έχει δύναμη και ο Γκαλίτσκι, αλλά όταν ξέρεις ότι η Gazprom είναι πίσω από τη Ζενίτ, η Lukoil πίσω από τη Σπαρτάλ και ο κρατικός σιδηρόδρομος πίσω από τη Λοκομοτίβ, οι προϋπολογισμοί τους είναι μεγαλύτεροι.

Οι ιδέες του συνεργάτη μου Μίλος Βεσελίνοβιτς ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες για μένα. Τότε ήμουν στον ΠΑΟΚ και μετά τη συζήτηση στο Βελιγράδι και την ανταλλαγή πληροφοριών, καταλάβαμε ότι τα οράματά μας ήταν παρόμοια και ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε. Μην ξεχνάτε ότι ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα σε έναν μεγάλο ελληνικό σύλλογο που για καιρό ήταν χωρίς τρόπαιο. Θέλω μόνο να πω ότι και ο ΠΑΟΚ δέχεται μεγάλη πίεση.

Υπάρχουν Σέρβοι προπονητές με μεγάλες δυνατότητες να δουλέψουν ίσως και στην Premier League. Έχουμε πλέον δύο προπονητές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Μάρκο Νίκολιτς και τον Μίλος Μιλόγεβιτς, μετά στην Ελλάδα ο Σάσα Ίλιτς στον πάγκο του Ατρόμητου, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απολύθηκε στον Παναθηναϊκό για όνομα του Θεού, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί.

Κατέκτησε το τρόπαιο και είχε έναν βαθμό λιγότερο από τον ΠΑΟΚ. Αυτό ακριβώς είναι το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις ποιος πρόεδρος μπορεί να ξυπνήσει με πονοκέφαλο και να πει: “Αφήστε τον να φύγει”».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News