«Αυτοκρατορική» νίκη για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! (vids)

«Αυτοκρατορική» νίκη για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! (vids)

Η εποχή του Φατίχ Τερίμ ξεκίνησε με τρίποντο στη Λεωφόρο. Οι παίκτες του Τριφυλλιού έδειξαν διάθεση, δεν απειλήθηκαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και κέρδισαν με 2-0 στο ντεμπούτο του Τούρκου προπονητή. Βρήκαν δίχτυα οι Μπερνάρ και Βιλένα.

Απόλυτα κυρίαρχος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πράσινοι» στο νέο ξεκίνημα με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, μπήκαν με ξεκάθαρη διάθεση να βρουν το τέρμα που θα απλοποιήσει την υπόθεση της νίκης στην άδεια Λεωφόρο.

Το Τριφύλλι «απείλησε» με Ιωαννίδη και Μαντσίνι, με τον Μπερνάρ να έχει δημιουργικό ρόλο στις φάσεις του 11′ και 13′. Ο Αργεντινός υποχρέωσε τον Κλέιμαν σε μια καταπληκτική απόκρουση μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης, πάλι, δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ δεν την γλίτωσε στο 25ο λεπτό. Ο Μπερνάρ έβγαλε φοβερή κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, εκείνος έφερε τη μπάλα μπροστά του και με «κεραυνό» έγραψε το 1-0 στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ο Βαγιαννίδης έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα στο 35′, όταν βρέθηκε σε θέση βολής εντός της περιοχής, το δυνατό τελείωμά του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν, η μπάλα έσκασε κάτω αλλά δεν πέρασε την γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Στο 48ο λεπτό ο Βιλένα με ένα άπιαστο βολέ στην κίνηση, νίκησε τον Κλέιμαν και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο Τριφύλλι. Στο 53′ ο ΠΑΣ απείλησε με τον Ροσέρο έπειτα από γλίστρημα του Βαγιαννίδη, η μπάλα θα περάσει αργά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές στον πράσινο πάγκο με τους Τσέριν, Τζούρισιτς και Βέρμπιτς να παίρνουν τις θέσεις των Αϊτόρ, Μπερνάρ και Μαντσίνι. Στα επόμενα λεπτά ο Παναθηναϊκός που επιχείρησε να παίξει σε υψηλό τέμπο στο ματς, κατέβασε ταχύτητα, δίχως να επιτρέψει στον ΠΑΣ να απειλήσει.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με το πέρασμα των Ζέκα και Γερεμέγεφ στις θέσεις των Βιλένα και Ιωαννίδη. Στο 88′ τρομερό στοπ του Αράο κράτησε το ματς στο επίπεδο του 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Μπρινιόλι έκανε την πρώτη του απόκρουση σε σουτ του Λεό.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Γέντβαι, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ, Αϊτόρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης 

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Τσαούσης, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα, Παμλίδης, Μπάλαν, Ροσέρο

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News