Παναθηναϊκός: Οι 4 βασικοί λόγοι της απόλυσης Γιοβάνοβιτς από τον Αλαφούζο

Γιοβάνοβιτς: «Μην σας παρασύρουν τα παιχνίδια που κερδίσαμε με 4-0 ή 5-0» (vid)

Ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτηκε πολύ πριν πάρει την απόφαση να αντικαταστήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς δεν ήταν εύκολο και για εκείνον.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό με τον Φατίχ Τερίμ ν’ αναλαμβάνει τη θέση του και ν’ αναμένεται σήμερα στη χώρα μας για τα τυπικά.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν απέλυσε μέσα σε μία μέρα τον Σέρβο τεχνικό κι όπως φαίνεται το σκεφτόταν καιρό, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Livesport» υπήρχαν οι ενδοιασμοί σε τέσσερα συγκεκριμένα θέματα, τα οποία ουσιαστικά ήταν και οι αιτία για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας.

Αρχικά το ένα έχει να κάνει με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά με νίκη κόντρα στη Βιγιαρεάλ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και την τελευταία αγωνιστική κατάφερε να φέρει το μοναδικό αποτέλεσμα (ήττα) που δεν έπρεπε, προκειμένου να μη συνεχίσει στο Conference League.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τα ντέρμπι και τα αποτελέσματα σε αυτά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέτος δεν μπόρεσε να πάρει κανένα ντέρμπι έχοντας ισοπαλίες στο χορτάρι δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (0-3 στα χαρτιά) και δύο ήττες από ΑΕΚ και Άρη. Η ομάδα δυσκολευόταν πολύ στο να προσεγγίσει σωστά τέτοια παιχνίδια.

Επιπλέον ο τρίτος λόγος ήταν οι μεταγραφές, καθώς σ’ αυτό το κομμάτι υπήρχαν αρκετές διαφωνίες. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν παίκτες που ήθελε ο Γιάννης Αλαφούζος και δεν ήθελε ο Γιοβάνοβιτς, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις παικτών που στήριζε ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού (Βαγιαννίδης, Γερεμέγιεφ) κι ο Σέρβος δεν είχε αρχικά σε εκτίμηση.

Τέλος, ο τελευταίος λόγος που έγινε η αλλαγή τεχνική ηγεσίας ήταν πως ο Αλαφούζος είχε πειστεί πως η ομάδα ήθελε κάτι καινούργιο και φρέσκο διότι με τον Γιοβάνοβιτς είχε φτάσει το ταβάνι της και δεν πήγαινε πιο πάνω. Με απλά λόγια φοβήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ότι η χρονιά θα πάει γι’ αυτόν τον λόγο… στράφι!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News