Η άδικη απόλυση του Ιβάν για έναν... elite προπονητή!

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για την ξαφνική αντικατάσταση του πιο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ προπονητή στη δεκαετία του Αλαφούζου με τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ προπονητή στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Η άδικη απόλυση του Ιβάν για έναν... elite προπονητή!

Δεν χωνέψαμε καλά-καλά το φαγητό στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι (με μπόλικο Βασίλη Καρρά) και ήρθαν οι «βόμβες» του Γιάννη Αλαφούζου με την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ. Ηρεμία και… Παναθηναϊκός δε πάνε «πακέτο» και το πράσινο ρεπορτάζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, κάλλιστα, το πιο «εμπορικό» της χώρας στο κομμάτι του αθλητισμού.

Best for Business. Αυτό σκέφτηκε ο Αλαφούζος και πάει, πλέον, για το μεγάλο… κόλπο, παίρνοντας το μεγαλύτερο ρίσκο στην ποδοσφαιρική του διαδρομή μέχρι σήμερα. «Ρίσκο», θα ήταν – βέβαια – και η παραμονή του Γιοβάνοβιτς, διότι αν ο Σέρβος έχανε δεύτερο πρωτάθλημα, οι αντιδράσεις μιας μεγάλης (αν όχι της μεγαλύτερης) μάζας του κόσμου θα ήταν αντίστοιχες (ή και… χειρότερες) με αυτό που συμβαίνει την 26η του Δεκέμβρη.

Ο Γιοβάνοβιτς αποχωρεί εν τέλει ΑΔΙΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Η φύση του αθλήματος, η πίεση του χρόνου, η μεγάλη ανάγκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έφεραν τον Σέρβο προπονητή εκτός του συλλόγου, σε… ανυποψίαστο χρόνο (ακόμη κι αν υπήρχαν κάποιες διαρροές) και δίχως επί της ουσίας, να… ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

Η επιστροφή στην Ευρώπη, ο πρωταθλητισμός, η κατάκτηση του Κυπέλλου, το γεμάτο ΟΑΚΑ, το ξεσκαρτάρισμα και η σταδιακή άνοδος του αγωνιστικού επιπέδου, όλα αυτά χρεώνονται αποκλειστικά στον Γιοβάνοβιτς και μάλιστα, σε εντυπωσιακό χρόνο από τη μέρα που υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο συνεργασίας του με τους «πράσινους».

Το θέμα των μεταγραφών, στο σύνολό του, και των γρήγορων αποφάσεων, πιθανότατα, να αποτέλεσε και την «αχίλλειο πτέρνα» του Γιοβάνοβιτς. Μια σκέψη είναι πως ο Αλαφούζος θα «φοβήθηκε» ενδεχόμενη αργοπορία τον Γενάρη στο κομμάτι της ενίσχυσης που θα απομάκρυνε το Τριφύλλι από τους στόχους.

Το αίσθημα του «κάτι λείπει από την ομάδα για την… υπέρβαση» υπερίσχυσε του συναισθηματισμού και κάπως έτσι, τα κλειδιά πήγαν στον Τερίμ. Η πρόσληψη του 70χρονου τεχνικού αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο πολύπειρος τεχνικός (της «χρυσής» φουρνιάς των προπονητών των mid 90’s – 00’s που εξέλιξαν το σπορ) δεν έχει εργαστεί μακριά από την Τουρκία εδώ και 22 χρόνια – ενώ συνολικά στην καριέρα του είχε μόλις ένα σύντομο πέρασμα από την Ιταλία.

Με «αύρα» Αταμάν, ο Τερίμ – που θα «παραγγείλει» τον Ιανουάριο παίκτες εγνωσμένης αξίας – υποσχέθηκε το πρωτάθλημα στον κόσμο του Παναθηναϊκού (όπως ακριβώς στο μπάσκετ ο πρώην τεχνικός της Εφές). Το πρότζεκτ Φατίχ Τερίμ συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον και οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μισό της σεζόν, θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές ως προς τη θέασή τους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr