«Λυτρωτής» Γερεμέγεφ, χάρισε μεγάλο διπλό στον Παναθηναϊκό! (vids)

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για τον Παναθηναϊκό στο Βόλο και έβαλε «τέλος» στο βαρύ κλίμα της ομάδας με δύο «παστέλια» μέσα σε δέκα λεπτά. Σκόραρε και ο Αράο, ξανά στην κορυφή το Τριφύλλι.

«Λυτρωτής» Γερεμέγεφ, χάρισε μεγάλο διπλό στον Παναθηναϊκό! (vids)

Το παιχνίδι με το Βόλο θύμισε έντονα στο ξεκίνημά του εκείνο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Στο 15′ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «αλλάξει» το έργο με δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό, αρχικά, τελείωμα του Μλαντένοβιτς από δύσκολο σημείο εξουδετέρωσε στην κλειστή του γωνία ο Κόστιτς, στην αμέσως επόμενη φάση σουτ του Μαντσίνι εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία των Θεσσαλών.

Ο κορυφαίος του γηπέδου, ο Μαντσίνι έβγαλε τετ α τετ τον Ιωαννίδη, όμως, το σκάψιμο του Έλληνα φορ πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 22′ ο Ιωαννίδης έδωσε τελική πάσα «πάρε-βάλε» στον Παλάσιος, αλλά εκείνος βρήκε «αέρα» προ κενής εστίας.

Από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, το τελείωμά του πήρε ύψος έπειτα από στρώσιμο του Αράο εντός της περιοχής του Βόλου. Ο Μπερνάρ αντίκρισε κίτρινη κάρτα στο 33′ καθώς ανέκοψε αντικανονικά αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Ο Βιλένα τρία λεπτά αργότερα δοκίμασε την τύχη του από μακρινή απόσταση δίχως να ανησυχήσει τον Κόστιτς. Ο Παλάσιος δεν τελείωσε νέα φάση μέσα στην περιοχή, καθώς κοντρόλαρε τη μπάλα και σπατάλησε πολύτιμο χρόνο.

Στο 42′ καταγράφηκε η σημαντικότερη στιγμή για το Βόλο με κεφαλιά του αμαρκάριστου Μωραϊτη να περνά άουτ ύστερα από χτύπημα κόρνερ. Ο Βιλένα έγινε ο δεύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού που αντίκρισε κίτρινη κάρτα για σήκωμα του ποδιού.

Πριν το ημίχρονο οι «πράσινοι» σημείωσαν ακόμη μια σημαντική ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να κάνει όλη την προσπάθεια μόνος του, αλλά να μη βρίσκει εστία από κοντινή απόσταση από το πλάι και υπό πίεση.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του β’ μέρους ο Γκλάβτσιτς είδε την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βιλένα. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο «εκπλήξεις» στο 61′, έριξε στη «μάχη» τους Ζέκα και Γερεμέγεφ στις θέσεις των Πέρεθ και Μαντσίνι (ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό από το πρώτο ημίχρονο).

Ο Σουηδός έκανε το 3/3 στο ελληνικό πρωτάθλημα (!) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Ιωαννίδης έβγαλε ωραία προωθημένη μπαλιά, ο Γερεμέγεφ προστάτεψε με το σώμα του και εκτέλεσε τον Κόστιτς για το 0-1 του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός απέβαλε το άγχος στο 66ο λεπτό, όταν από στημένο του Μπερνάρ στο πρώτο δοκάρι ο Αράο «χτύπησε» με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 0-2. Ο Βιλένα λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 στο 68′ αλλά το δυνατό σουτ κατέληξε δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Ο Γερεμέγεφ «τρέλανε» όλη την Ελλάδα στο 72′, όταν και σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι έπειτα από προσπάθεια του Κώτσιρα. Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε ευκαιρίες σε Κλεϊνχέισλερ και Τσόκαι (στην πρώτη του φετινή συμμετοχή). Στο 85′ από γύρισμα του Παλάσιος ο Γερεμέγεφ «άγγιξε» το χατ τρικ αλλά ενστικτωδώς ο Κόστιτς ακούμπησε τη μπάλα και την έβγαλε κόρνερ.

Βόλος (Άνχελ Λόπεζ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Μύγας, Άλχο, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Γκαρσία, Μωραϊτης

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News