Παναθηναϊκός: Αυτό κάνει τον προπονητή να ξεχωρίζει...

Παναθηναϊκός: Πέτυχε αυτό που ήθελε ο Γιοβάνοβιτς ενόψει Βιγιαρεάλ

Αυτή την εβδομάδα λόγω της αλλαγής προπονητή στον Ολυμπιακό υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τους προπονητές και την δουλειά τους.

Στα πολλά που ειπώθηκαν δεν υπογραμμίστηκε κάτι βασικό, ότι απόδειξη της καλής δουλειάς ενός κόουτς είναι η βελτίωση των παικτών πάνω στους οποίους στηρίζεται.

Κάποτε το γνώρισμα του καλού προπονητή ήταν πρώτα από όλα η ικανότητα του να εξελίσσει τους αθλητές.

Σήμερα, που στα περισσότερα σπορ οι αλλαγές παικτών είναι αρκετές, η δυνατότητα που έχει ένας προπονητής να το κάνει αυτό είναι μικρή: ο χρόνος είναι λίγος.

Όμως και στον ελάχιστο χρόνο, που έχει στη διάθεσή του, ο αληθινά καλός τεχνικός έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει σε ηγέτη ένα καλό παίκτη.

Κι όταν αυτό συμβαίνει η πρόοδος μιας ομάδας είναι θεαματική και τεράστια.

Δείτε το παράδειγμα του Ιβάν και τι έχει πετύχει 2.5 χρόνια με τους Βιγιαφάνιες, Γκασίνοβιτς, Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδη, Βαγιαννίδη, Μπρινιόλι, Τσέριν.

Όλοι μαζί του έχουν παίξει την μπάλα της ζωής τους, με τους μικρούς ακόμα να μην έχουν καν ακουμπήσει το ταβάνι τους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News