Οι “πράσινοι” προχώρησαν σε 7 + 1 (Νίκας) διορθωτικές κινήσεις το καλοκαίρι, με την απόδοση των περισσότερων εξ αυτών στο πρώτο μισό της χρονιάς να μην “θαμπώνει”. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλές φορές κάποιες μεταγραφές εμφανίζονται καλύτερες μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων και ειδικότερα, δε, όταν δεν έχουν κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα.
Αναλυτικά:
Τιν Γέντβαϊ: Η απόκτησή του δημιούργησε ενθουσιασμό στο “πράσινο” κοινό, ωστόσο για την ώρα δεν έχει δικαιολογήσει τον μισθό του (1.000.000 € / χρόνο) ή τον ντόρο γύρω από το όνομά του, καθώς σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να θυμίζει τον παίκτη που βλέπαμε στα γήπεδα της Γερμανίας. Καλός στο build up, με μερικά καλά παιχνίδια στο ενεργητικό του, αλλά και πάρα πολλά “τσαφ” και γκάφες, η παρουσία του Κροάτη κρίνεται μέτρια στο πρώτο μισό της σεζόν (17 συμμετοχές, 1 ασίστ).
Έρικ Πάλμερ Μπράουν: Μόλις 3 συμμετοχές, χωρίς κάτι εντυπωσιακό, ως δείγμα γραφής, έχει ο Αμερικανός στόπερ στο πρώτο μισό της χρονιάς, ο οποίος έχει χάσει το μισό πρωτάθλημα με πρόβλημα τραυματισμού.
Φίλιπ Μλαντένοβιτς: Από τους ελάχιστους νεοφερθέντες με θετική εικόνα στον πρώτο γύρο. Ο Σέρβος διεθνής έχει δώσει θετικά δείγματα, είναι εξαιρετικός επιθετικά (1 γκολ, 3 ασίστ σε 19 ματς), ωστόσο είναι κακός ανασταλτικά. Αποτελεί σίγουρα αξιόπιστη λύση ως back up του (υγιή) Χουάνκαρ.
Ουίλιαν Αράο: Η μοναδική απόλυτα πετυχημένη, ως τώρα, μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Βραζιλιάνος χαφ μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τον Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ παράλληλα προσφέρει λύσεις (όχι το ίδιο καλά βέβαια) και ως στόπερ. Εξαιρετικός στον χώρο της μεσαίας γραμμής, απέδειξε ότι ήταν αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό στη θέση “6”. Έχει 1 γκολ σε 18 συμμετοχές.
Τόνι Βιλένα: Ήταν καλός στα παιχνίδια με την Ντνίπρο, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε εντελώς και επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας (Βιγιαρεάλ, ΟΦΗ). Είναι 28 χρονών, χωρίς ιστορικό τραυματισμών και θεωρείτε δύσκολο να ξέχασε την μπάλα που ήξερε. Ήρθε χωρίς προετοιμασία, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι η 4η ομάδα που έχει αγωνιστεί από τις αρχές του 2022 και μετά (Κράσνονταρ, Εσπανιόλ, Σαλερνιτάνα) και είναι λογικό να θέλει παραπάνω χρόνο προσαρμογής.
Κάρλος Ζέκα: Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του, ωστόσο η εικόνα του στα 5 παιχνίδια που έχει παίξει ως τώρα δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει και να δώσει ανάσες στους βασικούς παίκτες. Σίγουρα μπορεί/θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέχεια της σεζόν.
Φίλιπ Τζούρισιτς: Μπορεί τα νούμερα να μην είναι κακά (22 συμμετοχές, 3 γκολ, 4 ασίστ), ωστόσο εδώ και 2 μήνες (από τις 08/10 και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο) ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μετράει 8 παιχνίδια χωρίς γκολ ή ασίστ, έχοντας κάνει μεγάλη κοιλιά στην απόδοσή του. Μετά το πρώτο, εξαιρετικό, δίμηνο (14 συμμετοχές, 3 γκολ, 4 ασίστ), ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δείχνει να έχει προβλήματα “διάρκειας” και “φυσικής κατάστασης” και δεν είναι ο εαυτός του. Αν καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του θα αποτελέσει χρήσιμο όπλο στη φαρέτρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.