Παναθηναϊκός: Δε σταματάει πουθενά ο… πιστολέρο Ιωαννίδης – Δίπλα σε θρύλους του συλλόγου

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι μαρκάν από τους κορυφαίους παίκτες του Παναθηναϊκού και τη φετινή χρονιά με τη στατιστική του να το αποδεικνύει αυτό.

Παναθηναϊκός βαθμολογία: Τέλος το Europa League, έτσι συνεχίζει στην Ευρώπη

Ο Φώτης Ιωαννίδης για μία ακόμα φορά κατάφερε να μπει στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων που έχει μέσα στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα στο χθεσινό παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα γκολ και να δώσει ελπίδες στους πράσινους προκειμένου να πάρουν την ισοπαλία από το παιχνίδι.

Μπορεί το σεντερφορίσιο γκολ του να μην ήταν αρκετό και να μην ώθησε τους πράσινους στη μεγάλη επιστροφή τους στο ματς, ωστόσο ο 23χρονος φορ κατάφερε να γράψει ιστορία για μία ακόμα φορά.

Με το γκολ του στο «Θεράμικα» έφτασε τα συνολικά τα έξι στην Ευρώπη φέτος (Ντνίπρο, Μαρσέιγ, Βιγιαρεάλ -μέσα/έξω-, Ρεν -μέσα/έξω-) και ισοφάρισε το ρεκόρ σπουδαίων θρύλων στην ιστορία του συλλόγου.

Πιο αναλυτικά ο Δημήτρης Σαραβάκος τη σεζόν 1987-88 είχε πετύχει στο Κύπελλο UEFA έξι γκολ, όταν ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει στα ως τα προημιτελικά.

Έπειτα τη σεζόν 1995-96 ο Κριστόφ Βαζέχα έβαλε έξι γκολ στο Champions League όπου οι πράσινοι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού και έμειναν εκτός συνέχειας από τον Άγιαξ.

Επιπλέον έξι γκολ είχε και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου τη σεζόν 2001-02 στο Champions League, όταν το Τριφύλλι έφτασε έως στα προημιτελικά της διοργάνωσης κι αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα.

Τέλος, έξι γκολ είχε βάλει και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τη σεζόν 2009-10 (3 στο Champions League και άλλα 3 στο Europa League), όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τους «16» αφήνοντας νωρίτερα εκτός συνέχειας τη Ρόμα.

Exit mobile version