Γιοβάνοβιτς: «Καλή εικόνα σε όλα τα παιχνίδια» - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου

Ο Γιοβάνοβιτς κάτι... τέτοια δεν τα συγχωρεί

Διαβάστε παρακάτω όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά

Για τα συναισθήματά του μετά το παιχνίδι:
Ηταν από τα παιχνίδια που η εξέλιξη του σκορ ήταν κάτι που λειτουργούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια εναντίον μας. Υπήρχε μετά το 3-0 η αντίδραση της ομάδας που ήταν πολύ σημαντική και μας έβαλε στο να το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Ηταν από τα παιχνίδια που σπάνια γίνονται, από αυτά που μπορεί να βγάλεις αρκετά συμπεράσματα. Είναι σημαντικά οσον αφορά στους ίδιους τους παίκτες και την αντίληψη της προσπάθειας. Ηταν ένα ματς που δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Βρεθήκαμε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο με ένα βαρύ αποτέλεσμα εις βάρος μας. Είναι πολλά τα συναισθήματα και είναι νωρίς για εμένα όπως πήγε το παιχνίδι ελπίζεις οτι θα δικαιωθείς. Είναι και εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Για το αν η εικόνα του Παναθηναϊκού δείχνει ότι η ομάδα μπορεί σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση όπως στο Conference να ξεχωρίσει:
Σίγουρα μας περιμένει το παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα. Είναι δυνατή ομάδα ανεξάρτητα από τη μικρή διαφορά που έχουμε. Αν δείτε τη βαθμολογία της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα το καταλάβετε. Στόχος είναι την άνοιξη να είμαστε στην Ευρώπη. Δεν περάσαμε σε ένα δύσκολο γκρουπ στην επόμενη φάση και η βαθμολογία στο τέλος δείχνει και την πραγματικότητα. Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν μια ανταγωνιστική ομάδα. Είναι κάποιες εμπειρίες που δεν τις είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι σημαντικές για τους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά στο επίπεδο το δικό μας σε σχέση με αυτές τις ομάδες, όσον αφορά στα λάθη, στον ρυθμό, αλλά με ικανοποιεί ότι πραγματικά σε όλο το γκρουπ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Χάναμε λόγω των λαθών μας, αλλά γενικά η εικόνα ήταν πολύ καλή σε όλα τα παιχνίδια. Τα χάσαμε κάποια παιχνίδια λόγω των λαθών και όχι λόγω μεγάλων διαφορών ανάμεσα σε εμάς και τους αντιπάλους.

Για τα αβίαστα λάθη της ομάδας και τα εύκολα γκολ που δέχεται και για τους Αϊτόρ και Βιλένα:
Για τον Αϊτόρ να πω ότι δεν έπαψε ποτέ να είναι σημαντικό στέλεχος της ομάδας. Έχουμε καλό γκρουπ και καλούς παίκτες, ο Αϊτόρ είναι ένας από αυτούς. Είναι ένα γκρουπ με καλά αποδυτήρια, είναι καλά μεταξύ τους. Αν δεν υπήρχε αυτή η θετικότητα στο 3-0 είναι εύκολο να καταρρεύσεις. Είναι ομάδα με εγωισμό, προσωπικότητα. Στα τελευταία παιχνίδια κάναμε αβίαστα λάθη. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Το ιδανικό είναι να μην τα κάνεις, αλλά κάνοντας λάθη μαθαίνουμε λίγο πιο σκληρά. Μας κάνει ίσως λίγο πιο σκληρούς όσον αφορά στα παιχνίδια που έρχονται στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Δεν τα καταφέραμε φέτος στο Europa, έχουμε μια ευκαιρία για το Conference, θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε στην έδρα μας. Έχοντας αρκετές εμπειρίες σαν ένα γκρουπ που είμαστε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για εμάς η φετινή χρονιά είναι γι αυτόν τον λόγο λίγο ξεχωριστή. Κάναμε αρκετά μεγάλη προσπάθεια. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο με το όνειρο του Europa League στην επόμενη φάση, θα προσπαθήσομε για το Conference που είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς.

Για το ποια ήταν η διαφορά στο παιχνίδι σήμερα:
Υπάρχει στο παιχνίδι μας ο ίδιος τρόπος σκέψης στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Σε όλη αυτή την πορεία δεν υπήρχαν πολλά παιχνίδια ή ημίχρονα που η ομάδα μου ήταν υποδεέστερη. Συνειδητά το κάνουμε αυτό για να δούμε τον εαυτό μας στην πραγματική εικόνα με τις ευρωπαϊκές ομάδες. Ήταν μεγάλος στόχος να συνεχίσουμε και πίστευα ότι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε μέσα από το Europa League. Σε κάποια λάθη ενδεχομένως μας αναγκάζει ο αντίπαλος. Η ποιότητα, η ταχύτητα, ο ρυθμός. Κάποιες φορές τα λάθη γίνονται και λόγω του αντιπάλου. Είναι καλές ομάδες και με λίγο χώρο μπορούν να εκμεταλλευτούν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News